Ana SayfaGündemBDDK Yönetmelikte Değişiklik için Taslak Hazırladı!

BDDK Yönetmelikte Değişiklik için Taslak Hazırladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK, bankaların devir, birleşme, bölünme ve hisse değişimi ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasına karar vererek taslak hazırladı.

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalardaki devir, birleşme, hisse senedi değişimi ve bölünme gibi konularla ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasına karar verdi ve bu yönetmeliğe dair taslak hazırladı.

Hazırlanan yeni taslağa göre ilgili yönetmeliği 2. Maddesinde yer alan; yönetmelikte bankalarda bölünme konusuyla ilgili hükümlerin 15. Maddesinin 3. Fıkrasında bildirilen hüküm saklı kalmak üzere, bir bankaya ait olan varlığın bir bölümü ya da birden çok bölümünün bankanın faaliyetlerinde herhangi bir bozulmaya sebep olmayacak şekilde devredilmesi, bankanın devri gerçekleşen mal varlığının ya da bölümlerinin karşılığında devralan şirketteki hisseleri ve hakları elde ederek yavru şirketini meydana getirmesi sonucunda doğuran kısmi bölünmesine uygulanmayacağı bilgisi yer alıyor.

İlgili yönetmelikteki 4. Maddenin 1. Fıkrasının C Bendinde yer alan bankalarda gerçekleşen bölünme ile ilgili hususta da değişiklik yapıldı. Bu değişikliğe göre; bir bankanın tüzel kişiliği tamamen sonlanmak suretiyle tüm mal varlıklarının bölünerek birden çok banka, finansal kuruluş ya da bir anonim şirkete devir işleminin gerçekleşmesi neticesinde tam bölünme olması ya da bir bankanın bir ya da birden çok bölümünün o bankanın faaliyetlerini engellemeyecek şekilde başka bir banka, finansal kuruluş ya da bir anonim şirkete devir edilmesi ve bankanın ortaklarının bu durumda payları devralan şirketteki hakları ve payları kazanacağı bilgisine yer verildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bankalarda gerçekleşen devir, bölünme, hisse değişimi ve birleşmeler ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair taslak hazırlandı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.