Ana SayfaEkonomiOkula Başlamanın Maliyeti Belli Oldu!

Okula Başlamanın Maliyeti Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ortalama olarak yapılan hesaplamalara göre velilerin 2017 – 2018 yılında ilkokula başlayacak olan çocuklarına edecekleri toplam masraf 370 lira olarak belirlendi.

18 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak olan 2017 – 2018 eğitim – öğretim yılında ilkokula yeni başlayacak öğrencilere velilerin yapacağı masraflar ortalama olarak belli oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların ders kitapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Okullar tarafından çocuklarını okula yeni yazdıran velilere listeler verilmeye başlandı. Bu listelerde okul kıyafet, okul ayakkabısı, okul çantası ve çeşitli araç gereçlerden oluşan kırtasiye ürünleri yer alıyor. Okulların açılma tarihinin yaklaşması ile birlikte velilerde de alışveriş telaşı başladı. Veliler uygun fiyatlı ürünlerin nerede olduğuna dair arayış içine girdi.

İlkokula yeni başlayacak bir öğrencinin kıyafet ve ayakkabısı 170 lira civarında tutarken, kırtasiye ürünlerine ödenen miktar ise 200 lira civarında. Yani İstanbul’da okula yeni başlayan bir öğrencinin masrafı 370 civarında oluyor.

İstanbul Ticaret Odası Hazır Giyim ve Konfeksiyon Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Şenol Aras, İstanbul’da okul kıyafeti fiyatlarının ilçelere göre farklılık gösterdiğini, anasınıfından ilkokul dördüncü sınıfa kadar olan çocukların giyim masraflarının 110 lira ile 140 lira arasında olduğunu, beşinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar olan çocukların giyim harcamalarının 120 ile 150 lira arasında olduğunu, dokuzuncu sınıftan on ikinci sınıfa kadar olan öğrencilerin giyim harcamalarının 150 lira ile 160 lira arasında değiştiğini söyledi.

Kısa adı TÜKİD olan Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil de fiyatlarla ilgili bir açıklama yaparak döviz kurlarının artması sebebiyle kırtasiye ürünlerinin fiyatlarında yüzde 25 oranında bir yükselme olduğunu, 2017 – 2018 yılında okula gidecek bir öğrencinin kırtasiye masraflarının çanta da dahil olmak üzere 200 lira ile 265 lira arasında tutacağını söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.