Ana SayfaEkonomiBankalar Turizme 60 Milyar Kredi Desteği Verdi!

Bankalar Turizme 60 Milyar Kredi Desteği Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Turizm alanında bankacılık sektörü tarafından kullandırılan kredilerin toplam tutarı 2017 yılı haziran ayı sonu itibariyle 60 milyar lirayı buldu.

Bankaların turizm sektörüne kullandırdığı krediler 2017 yılının ilk yarısında 2016 yılının ilk yarısına göre yüzde 27.8 oranında artış gösterdi.

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan verilere göre bankalar tarafından turizm sektörüne kullandırılan kredilerin tutarı bu yılın ilk yarısında 59 milyar 139 milyon lira oldu. geçtiğimiz yılın haziran ayının sonunda açıklanan verilerle karşılaştırıldığında bu rakamda yüzde 27.8 oranında artış olduğu görüldü. Geçen yıl bu rakam aynı dönemde 46 milyar 261 milyon lira olarak kaydedilmişti. 

İstanbul, turizm sektörüne kullandırılan kredilerde 23 milyar 547 milyon lira ile ilk sıraya yerleşti. Antalya 17 milyar 742 milyon lira ile ikinci, Ankara 4 milyar 851 milyon lira ile üçüncü, Muğla 2 milyar 672 milyon lira ile dördüncü ve 1 milyar 118 milyon lira ile İzmir beşinci oldu.

2017 yılının ilk yarısında bankacılık sektörü tarafından turizm sektörüne kullandırılan kredilerin genel toplamına oranlandığında İstanbul’un yüzde 39.8, Antalya’nın yüzde 30, Ankara’nın yüzde 8.2 oranında paya sahip olduğu göze çarpıyor. Bu üç şehir toplam kredilerin dörtte üçünden daha fazlasını kullanmış.

Geçtiğimiz yılın ilk yarısından bu yana kullandırılan kredilerde en fazla artış yüzde 538.8 oranla Hakkari’de sağlandı. Geçen yıl 1 milyon 411 bin lira krediyi turizm sektörü için kullanan bu şehir, bu yılın ilk yarısına kadar 9 milyon 13 bin lira kredi kullanımı sağladı.

Oranlardaki artışa bakıldığında yüzde 334.4 oranla Kocaeli ikinci sırada, yüzde 168.3 oranla Adıyaman üçüncü sırada, yüzde 143.9 oranla Karaman da üçüncü sırada yer alıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.