Ana SayfaKOBİTürk Sanayiciler Küçük Çaplı YEKA’lar İstiyor!

Türk Sanayiciler Küçük Çaplı YEKA’lar İstiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji sektöründeki sanayiciler Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları olarak bilinen YEKA ihalelerinin artmasını ve kilovat bazında ihaleler yapılmasını istiyor.

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları’nın artırılmasını istediklerini söyleyen enerji sektöründe faaliyet gösteren sanayiciler, çok büyük ve dünya çapında olmayan, Türk KOBİ’lerin de katılabileceği boyutta ihaleler düzenlenilmesini istedi.

Kısa adı ENSİA olan Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever ağustos ayının başında sonuca ulaşan rüzgar enerjisi santrali ihalesi ile ilgili konuşarak, bu proje ile bin megavat kapasitesi  olan 5 ayrı bölgedeki enerji santralinin devreye sokulacağını, YEKA’lar ile Türk iş adamı ve sanayicilere yeni imkanlar doğduğunu, Türkiye’de 2030 yılına kadar gerçekleşmesi hedeflenen 25 milyar dolar kapasitesinde sanayi ortamı olduğunu ve bunun Türk sanayicileri tarafından çok iyi değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu söyledi.

Hüseyin Vatansever, Türkiye’de ihracat gelirlerinin artması için yükte ağır pahada hafif, katma değeri yüksek olan işler yerine; pahada ağır yükte hafif işler yapılması gerektiğini, Türkiye’nin cari açık rakamlarının içinde enerji ithalatı ile ilgili payın yüzde 80’ler civarında olduğunu, bu açık bu kadar yüksekken Türkiye’nin yerli kaynaklara yönelmesi gerektiğini, ülkemizde enerji üretimi ile ilgili bugüne kadar pek çok destek verildiğini, bu desteklerden yararlanan yatırımcıların hammaddenin yüzde 74’ünü ithal ettiğini, bunun da verilen desteklerin yatırımcılardan çok yurtdışına yapıldığı anlamına geldiğini, bu destekler sanayiciye verildiği takdirde üretimin Türkiye’de yapılabileceğini ve desteklerin de ülke içinde kalmış olacağını söyledi.

Yapılan bir YEKA ihalesinin yeterli olmadığını söyleyen Vatansever, bu ihalelerin daha küçük değerlerde yapılması gerektiğini, bu sayede yerli şirketlerin de katılmasının önünün açılması gerektiğini, KOBİ’lerin de katılabileceği küçük çaplı YEKA’lar yapılmasını istediklerini de sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.