Ana SayfaGündemKatılım Bankacılığının Lideri Kuveyt Türk Oldu!

Katılım Bankacılığının Lideri Kuveyt Türk Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Katılım bankalarının elde ettiği net kar, 2017 yılının ilk yarısında, 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 36 oranında arttı. Katılım bankalarının net karı 2017 yılının ilk 6 ayında 769 milyon lira oldu.

2017 yılının ilk yarısında katılım bankaları geçen yılın ilk yarısına göre net karlarını yüzde 36 oranında artırdı. Bankaların net karı 769 milyon lira olurken, aktif büyüklükleri de 2017 yılının başına göre yüzde 7.7 oranında yükseldi ve 143 milyar liraya ulaştı.

Aktif Büyüklüklerde Yüzde 7.7 Artış               

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’ın konsolide olmayan finansal verilerinden elde edilen bilgilere göre katılım bankalarının aktif büyüklüklerinin toplam 2016 yılının sonundan bu güne kadar yüzde 7.7 oranında artı ve 143 milyar liradan da fazla oldu. Geçtiğimiz yılın ilk yasında 566 milyon lira olan net karları da bu yılın ilk yarısında 769 milyon lira olarak kaydedildi.

Katılım Bankalarının Birincisi Kuveyt Türk Katılım Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası, katılım bankaları arasında en fazla kar eden banka oldu. Bankanın, bu yılın ilk yarısında net karı 348 milyon 559 bin lira oldu. İkinci sırada yer alan Türkiye Finans Katılım Bankası’nın 2017 yılının ilk yarısındaki net karı 185 milyon 809 bin lira oldu. Albaraka Türk Katılım Bankası 131 milyon 297 bin lira ile üçüncü sırada, Ziraat katılım 53 milyon 670 bin lira ile dördüncü, Vakıf Katılım da 49 milyon 744 bin lira ile beşinci sırada yer aldı.

Aktif Büyüklüklerde de Kuveyt Türk Lider

2017 yılı haziran ayının sonundaki veriler baz alındığında 52 milyar 22 milyon liralık aktif büyüklüğe ulaşan Kuveyt Türk, katılım bankacılığı sektörünün lideri oldu. Aktif büyüklüğü 37 milyar 490 milyon lira olan Türkiye Finans ikinci, 34 milyar 217 milyon lira olan Albaraka Türk de üçüncü sırada yer aldı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.