Ana SayfaGündemBankalardan Uzun Vadeli Mevduatlara Yüksek Faiz Oranları!

Bankalardan Uzun Vadeli Mevduatlara Yüksek Faiz Oranları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalar, bir yıl ve daha uzun vadedeki mevduatlara yüksek oranlarda faiz vermeye başladı. Piyasalarda artan Türk Lirası ihtiyacı faiz oranlarının yüzde 14.75 gibi rakamlara yükselmesine sebep oldu. Bankalar vade sürelerini de 3 yıla kadar uzattı. Ekonomi analistleri ise bankaların portföylerinin yüzde 20 – 30 gibi bir bölümünün mevduat müşterinden oluşması gerektiğini söylüyorlar.

Bankalardan Uzun Vadeye Yüksek Faiz

Türk Lirası’nı mevduatta değerlendirmek isteyenlere yüksek faiz oranları ve uzun vade seçeneği sunan bankaların bunu yapmasının sebebi piyasalarda oluşan TL ihtiyacı olarak görülüyor. Şimdiye kadar genellikle 1 aya kadar olan vadeli mevduat hesaplarına yüksek faiz veren bankalar son dönemlerde 1 yıla kadar olan vadelere de yüksek faiz oranları sunmaya başlamıştı. Şimdi ise 1 yıl ve daha fazla vadeli mevduatlara da yüksek faiz oranlarını uygulamaya aldılar.

Bankaların Mevduat Hesabı Seçenekleri

Bankacılık sektöründe neredeyse tüm bankaların 1 ay – 12 ay arasındaki vadeye uyguladıkları faiz oranlarının eşit hale gelmiş durumda olduğu dikkat çekiyor. ING Bank hesaptan para çekme ve yatırma işlemlerinde vadenin bozulmamasına imkan veren Turuncu Hesap, 1 gün ile 12 arasındaki tüm vadelere aynı faiz oranını uygulayan Odeabank Oksijen Hesap ile dikkat çekiyor. ING Bank’ın Turuncu Hesap müşterilerine uygulanan faiz oranı yüzde 13.50 olarak bilinirken, Odeabank da Oksijen Hesap’ta yüzde 14.50 oranında faiz imkanı sağlıyor.

Şekerbank Sözünde Duran Hesap ve QNB Finansbank’ın Çekici Hesap, Burgan Bank’ın Dinamik Mevduat ve Fibabanka’nın Kiraz Hesap uygulamaları ile 12 aya kadar vadesi olan mevduat sahibi müşterilerine aynı faiz oranlarını uyguluyor. Bankaların bu tarz mevduat hesapların görünüşte farklı gibi dursa da, genel anlamda müşterinin faiz kaybı yaşamaması için hayata geçirildiği göze çarpıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.