Ana SayfaKredi KartlarıBakanlık E- Ticareti Online Takibe Alıyor!

Bakanlık E- Ticareti Online Takibe Alıyor!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanlığı, tarafından e – ticaret ile ilgili her çeşit bilgi bundan böyle online olarak toplanacak. İnternet üzerinden ticaret yapan firma sahipleri artık yayınladıkları ilanlar, sattıkları firmaları tüketiciye ulaştıran firmalar, alıcı ve satıcı bilgileri gibi her türlü bilgiyi Maliye Bakanlığı’na bildirmek zorunda olacaklar.

Maliye Bakanlığı Takibe Hazırlanıyor             

İnternet ortamında özellikle araç ve konut alımı ve satımına dair faaliyetlere aracılık eden şirketler Maliye Bakanlığı tarafından takibe alınıyor. Bakanlık tarafından şu anda taslak halinde bekletilen karar 22 Eylül 2017 tarihine kadar ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine açık olacak. Taslakta yer alan şekliyle bundan böyle Maliye Bakanlığı, elektronik ticaret hakkındaki her çeşit bilgiyi online bir şekilde toplayacak. İnternette gerçek ve tüzel kişilerin gayrimenkulleri ve motorlu araç satanlar ya da kiralayanlar bu sitelerdeki ilanlarla ilgili bilgileri 1 Ocak 2018 tarihinden başlamak suretiyle aylık periyotlar şeklinde Bakanlığa yollayacaklar.

Maliye Bakanlığı’na yollanacak olan bu bilgiler ilanın kim tarafından yayınlandığını, ilanın arsa, konut, motorlu araç gayrimenkul cinslerinden hangisi olduğu, fiyatı ve kaç metrekare olduğu ile ilgili detayları içerecek.

Bildirilmeyen İlana Ceza Uygulanacak

Alınan bu kararı yerine getirmeyenler için ilan başına 350 lira ile 1.400 lira arasında olmak üzere özel usulsüzlük cezası uygulanacak. İnternet yoluyla satılan ürünleri taşıma işini üstlenen kargo firmaları da alıcı ve satıcıya dair gerekli bilgileri Maliye Bakanlığı’na yollamakla yükümlü olacaklar. Bankalar ve ödeme hizmeti sağlayan firmalar da bu zorunluluğa tabi olacaklar.

E – Fatura Uygulamasına Geçilecek

İnternette gerçekleşen alım satımlarla ilgili aracılık hizmeti verenler ile internette reklam yaparak ilanların yayılmasını sağlayanların 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren e-arşiv ve e-fatura uygulamasına geçecekler. E-fatura ve e-arşiv uygulamasının zorunluluk kapsamı genişletilecek. Brüt satışlarının toplam tutarı 1 milyon lira ile 5 milyon lira arasında olanlar istedikleri takdirde e-fatura düzenleyebilecek, fakat e-arşiv tutmak durumunda olacaklar. Brüt satışı toplamı 5 milyon liradan fazla olanlar için e-fatura ve e-arşiv zorunlu hale getirilecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.