Ana SayfaEkonomiUlaştırma Bakanı 21 Lojistik Projesini Açıkladı!

Ulaştırma Bakanı 21 Lojistik Projesini Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’yi dünyanın lojistik merkezi yapmak üzere pek çok projeleri olduğunu söyledi.

Yapımı süren Kars Lojistik Merkezi’ni ziyaret ederek incelemeler yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada gazetecilere bir açıklama yaptı. Ahmet Arslan açıklamasında Türkiye’de sanayinin gelişmesi ve ülkemizin dünyanın lojistik merkezi olması için birçok projelerinin olduğunu, Kars’taki bu projenin de Türkiye ekonomisi, sanayisi ve endüstrisi için önemli bir proje olduğunu söyledi.

21 Lojistik Merkezi Yapılacak

Bakan Ahmet Arslan, yürüttükleri proje dahilinde 7 adet lojistik merkezinin tamamlanmış olduğunu, Kars’ta inşaatı süren bu merkezin de inşaatı süren projelerden biri olduğunu, planlama aşamalarının, ihale hazırlıklarının ve projelendirme çalışmalarının sürdüğü 7 lojistik merkezi projelerinin daha olduğunu, bu projelerin hepsi sonlandığında Türkiye’ye 21 adet lojistik merkezi kazandırmış olacaklarını, Türkiye’de gümrüklerde istif edilen eşyaların yük kapasitesine 35 milyon ton ilave yük anlamına gelen tüm bu lojistik projeleri ile 10 milyon metrekare büyüklüğünde lojistik alanı oluşturulmuş olacağını söyledi.

Hedef 10 Milyon Metrekare Lojistik Alanı

Bu merkezlerden birinin inşaatının da Erzurum’da devam ettiğini söyleyen Ahmet Arslan, bu projenin de yakın zamanda tamamlanacağını, tüm çalışmaların belli bir program dahilinde yapıldığını, projelerdeki hedefin Türkiye’nin gümrüklerde istiflenebilen mal kapasitesini 35 milyon tona yükseltmek ve 10 milyon metrekarelik lojistik alanına ulaşmak olduğunu, 2018 yılında ekim ayı içinde bitmiş olacak Kars Lojistik Merkezi’nin bu yıl içinde açılacak olan Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu Projesi ile Türkiye’deki yüklerin Avrupa’ya taşınmasının sağlanacağını, bu iki projenin böylelikle birbirini tamamlamış olacağını da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.