Ana SayfaGündemKYK Yurt Başvurusu Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK Yurt Başvurusu Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Öğrenciler ve veliler tarafından merakla beklenen KYK yurt başvurusu sonuçları henüz açıklanmadı. Üniversite hayatına yeni adım atacak olan öğrencilerin barınma ile ilgili ihtiyacının karşılanması amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan yurt imkanı ile ilgili başvuru yaparak beklemeye geçen milyonlarca kişi KYK yurt başvurusu sonuçlarının açıklanmasını istiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın garantör olduğu KYK yurt başvuruları için öğrenciler ve velilerin geri sayımı sürüyor. Üniversite eğitimi alacak olan milyonlarca öğrenci için barınma ihtiyacı önem taşıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan bu fırsat için KYK yurt başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu gündemde.

KYK Yurt Başvurusu Bugün Sonuçları Açıklanacak mı?                

2016 yılında 16 Ağustos -22 Ağustos tarihinde kabul edilen KYK yurt başvuruları, 2 Eylül 2016 tarihinde adaylara bildirilmiş, aynı bilgilendirmede KYK yerleştirme sonuçları da açıklanmıştı. Bu yıl KYK başvuruları 14 Ağustos – 20 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Yurt başvurusu sonuçlarının 31 Ağustos 2017 tarihinde yani bugün açıklanması bekleniyordu. YURTKUR tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Kurban Bayramı sebebiyle resmi tatil olmasından dolayı KYK sonuçları ile ilgili açıklamanın 5 Eylül 2017 tarihine ertelenebileceği düşünülüyor.

Yurtlardaki Barınma Kapasitesi Ne Kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlar Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde bulunuyor. KYK yurtlarının kapasitesi 600 bin öğrenciye barınma imkanı sağlayabiliyor. KYK kayıtlarından alınan bilgilere göre 2017 yılında bu yurtlardan yararlanmak isteyerek KYK yurt başvurusu yapan öğrenci sayısı 368 bin 954 kişi.

KYK Yerleştirmeleri Nasıl Yapılıyor?

KYK başvuru yapan öğrencilerin başvuru sırasında verdiği bilgilerin doğru olup olmadığını 11 ayrı kurumdan teyit ettikten sonra başvuruyu onaylıyor. İlgili kurum ve kuruluşlar vesilesi ile 10 milyondan fazla işlem yapılarak öğrencilerin kimlik bilgileri, öğrenim bilgiler ve ailelerine ait bilgiler incelenerek değerlendirmeye alınıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.