Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanından İndirim Açıklaması

Maliye Bakanından İndirim Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal son dönemlerde ekonomiye ivme kazandırması amacıyla yapılan çeşitli indirimlerin uzatılıp uzatılmayacağı hakkında çıkan tartışmalara son noktayı koydu. Bu süreç içerisinde indirimlerin uzatılmasının mümkün olmadığı dile getirildi. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal katılmış olduğu bir toplantıda Türkiye ekonomisine dair bazı açıklamalarda bulundu. Bu süreç içerisinde Türkiye ekonomisinin yaşadığı olumsuz süreç ve zaman kaybetmeden hükümet tarafından alınan önlemler tekrar gün yüzüne çıktı. Ekonomide sağlanan ivmenin beklenmedik bir şekilde artmış olması sürecin başarılı bir şekilde yönetildiğini de ortaya koymuş oldu. Dış ülkelerden yapılan değerlendirmeler sonrasında ekonomide yaşanan bu tür bir toparlanmanın beklenmediği açıklandı. 

İndirimlerin Uzatılmayacağı Açıklandı

Maliye Bakanı Naci Ağbal son dönemlerde çeşitli tartışmalara neden olan ÖTV ve vergi indirimleri hakkında da konuştu. Yapılan çağrıların yanı sıra hükümet tarafından sürece destek olmak adına çeşitli indirim imkanlarının sağlandığı tespit edilmişti. Eylül sonunda beyaz eşya ve mobilya sektöründe yapılan ÖTV indirimlerinin son bulması beklenirken pek çok esnaf indirimlerin yıl sonuna kadar devam etmesi yönünde çağrılar yapmaya başlamıştı. Konu hakkında nasıl bir karar verileceği merak konusu olurken Maliye Bakanı duruma son noktayı koydu. 

Türkiye ekonomisinin gelmiş olduğu noktanın tatmin edici olduğu ve artık desteğe ihtiyacı kalmadığını belirtti. İndirimlerin devam etmesi için geçerli bir sebebin olmamasından dolayı indirimlerin bu süreçte son bulmasına karar verildiği açıklandı. Yakalanan ivmenin bundan sonraki normal süreç içerisinde artırılarak devam ettirilebileceği de tahminler arasında yer alıyor. Yeni bir indirimin yapılmasının söz konusu olmadığı açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.