Ana SayfaGündemHalkbank ABD’li Lobi Şirketi ile Anlaşma İmzaladı!

Halkbank ABD’li Lobi Şirketi ile Anlaşma İmzaladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Halkbank, müşterileri arasında Türkiye’nin de olduğu dünyaca ünlü lobi şirketi Ballards Partners ile bir anlaşma imzaladı.

Amerika’da Başkan Donald Trump’a olan yakınlığı ile tanınan lobi şirketi Ballards Partners ile anlaşma imzaladı. ABD’nin Florida eyaletinin merkez kenti olan Tallahase’de merkezi bulunan Ballards Partners şirketinin sahibi Brian Ballards’ın, ABD Başkanı’na mali ve politik alanda yakınlığı ile tanınıyor.

Anlaşmada İmzalar Atıldı

ABD’de yayın yapan Amerika’nın Sesi gazetesinde yer alan haberde bildirildiğine göre Halkbank – BallrdsPartners arasında gerçekleşen anlaşmaya banka adına Genel Müdür Yardımcısı Hakan Eryılmaz ve bankanın hukuk biriminin sorumlusu Mustafa Doğan katıldı. Ballards Partners adına ise anlaşmada Brian Ballards’ın imzası bulunuyor.

Donald Trump’ın ABD Başkanı olmasından sonra geçiş komitesinde de yer alan Brian Ballards’ın merkezi Florida’da bulunan lobi şirketi son zamanlarda revaçta olan lobi şirketleri arasında yer alıyor. Şirket, Amerika hükümetine bağlı olarak, yabancı ülke ve yabancı şirketlerin çıkarlarını gözeterek lobi faaliyetleri gerçekleştiriyor. FARA adlı Ballards Partners’in kayıtlarını tutan şirketin verilerine göre Halkbank ve lobi şirketi arasında imzalanan anlaşmanın tarihi 21 Ağustos 2017 olarak görülüyor.

Halkbank Ayda 125 Bin Dolar Ödeyecek

Ballards Partners ve Halkbank arasında imzalanan anlaşma gereğince lobi şirketi bankaya vereceği hizmetlerin karşılığı olarak bütün masraflar faturalandırılmak üzere ayda 125 bin dolar ödeme alacak. FARA’nın kayıtlarında yer alan bilgilere göre anlaşmada Ballards Partners’in yerine getireceği yükümlülükler Halkbank’a danışmanlık hizmeti vermek, banka talep ettiği durumda ABD Hazine Bakanlığı, ABD Federal Hükümeti, ABD Adalet Bakanlığı, ABD Başkanlık idari ofisinde temsil ederek savunacak. Ayrıca bankayı Amerika’da değişen mevzuatlar hakkında da bilgilendirecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.