Ana SayfaBankacılıkE – Devlet Sistemi’ne Giriş Nasıl Yapılır? E – Devlet Şifresi Nasıl...

E – Devlet Sistemi’ne Giriş Nasıl Yapılır? E – Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

E – Devlet Kapısı adı verilen sistem kamu hizmetlerinden vatandaşların daha hızlı bir şekilde ve daha kolay işlem yaparak yararlanmasını sağlar. Kamuya dair birçok işlemin yapılabildiği E – Devlet sistemi ile SGK hizmet dökümü alma, askerlik belgesi sorgulama, öğrenci belgesi sorgulama, trafik cezası sorgulama gibi işlemler kolay ve hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Ancak pek çok vatandaş henüz E-Devlete nasıl girilir? ve E-Devlet şifresi nasıl alınır? gibi soruların cevabını bilmiyor. Kamu hizmetleri konusunda hayatımıza pek çok kolaylık getirerek zaman ve iş kaybının önüne geçen E-Devlet sisteminin kullanımı vatandaşlar tarafından bilindiği takdirde sistem de amacına ulaşmış olacaktır.

E- Devlet Sisteminde Hangi İşlemler Yapılır?

E-Devlet sisteminde çeşitli devlet kurumları tarafından vatandaşlara sunulan iki binden fazla işlem gerçekleştirilmektedir. Sürekli güncellenen sisteme yeni hizmetlerin eklenmesine de devam edilmektedir. Sistemde en çok işlem yapılan devlet daireleri Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’dür. E-Devlet Kapısı’na giriş yapılarak SGK hizmet dökümü belgesi almak, askerlik belgesi almak, öğrenci belgesi almak, mobil hatları sorgulamak, trafik cezası sorgulamak, ödeme yapmak ve daha pek çok işlem yapmak mümkündür.

E- Devlet Sistemine Nasıl Girilir? Şifre Nasıl Alınır?

E- Devlet sistemine 33 milyondan çok kişi kayıtlıdır. Sistemde işlem yapabilmek için öncelikle giriş yapılması gerekir. sistemin giriş kısmında bulunan E-Devlet şifresi ile giriş, E-İmza ile giriş, mobil imza ile giriş, mobil bankacılık ile giriş, internet bankacılığı ile giriş gibi seçeneklerle giriş yapılabilir. Bu giriş seçenekleri arasında en çok kullanılan E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğidir. E-Devlet şifresi sahibi olmayanlar kendilerine en yakın PTT şubesine giderek şifre talebinde bulunabilirler. E-Devlet şifreleri PTT yetkilileri tarafından kişilere kapalı bir zarf içinde teslim edilir. Bu şifre istendiği şekilde değiştirilebilir. Kullanıcılar şifreleri ile E-Devlet sitemine girerek E-Hizmetler menüsünü kullanarak istedikleri işlemi yapabilirler.

E-Devlet Şifresi Unutulduğunda Ne Yapılır?

E-Devlet şifresi unutulursa, sisteme ilk girişte kişinin kaydettiği cep telefonu numarası ile şifre değişikliği talebinde bulunulabilir. Eğer kişiler sisteme bir cep telefonu kaydetmemişler ise yeniden PTT şubelerine giderek şifre talep edebilirler.

PTT tarafından kişilere verilen şifre değiştirilmek istenirse E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “Benim Sayfam” butonundan “Şifre ve Güvenlik” bölümünden şifre değişikliği yapılabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.