Ana SayfaGündemApple’dan Müşterilerine BDDK Uyarısı!

Apple’dan Müşterilerine BDDK Uyarısı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Apple, müşterilerine bir e-posta yollayarak bankacılık yönetmeliğine göre ödeme yöntemlerinin etkinleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yeni bir uygulama getirilmiş ve internet yoluyla kredi kartı ya da banka kartı kullanılarak yapılan bütün alışverişlerde kart sahibinin onayının gerekliliği ortaya koyulmuştu. BDDK, bankaların bu konuda gerekli düzenlemeyi yaparak müşterilerinin onayını almaları için son tarih olara 17 Ağustos 2017 tarihini belirlemişti. Ancak bu tarih geldiğinde bankalar gerekli alt yapıyı sağlayamadıklarını bildirdi. BDDK yaptığı incelemeler sonunda pek çok kart sahibinin henüz onayını yapamadığını tespit edince bu süreyi 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatma kararı aldı.

Apple’dan E-Posta ile Uyarı

Apple, müşterilerine bu konu hakkında bir e-posta ile bildirim yaparak kredi kartı ve banka kartlarını bankacılık yönetmeliği gereğince ödeme yöntemlerinin onaylatılması gerektiğini hatırlattı. Bu e-posta Apple’in sisteminde kayıtlı olan ve daha önce kartla online işlem yapmış olan müşterilere gönderildi. Bildirimde BDDK’nın yönetmeliği hatırlatılarak ödeme yöntemlerinin etkinleştirilmesi istendi.

Apple’in yolladığı bildirim e-postasında bir önceki açıklama da hatırlatılarak BDDK tarafından uygulamaya alınan bu yeni düzenlemenin 17 Ağustos 2017 olan başlama tarihinin ertelendiği, yeni tarihin 31 Aralık 2017 olduğu, belirtilen tarihten itibaren tüm kredi kartı ve banka kartı sahiplerinin kartlarını online alışverişlerde kullanabilmeleri için onaylatma zorunluluğu olduğu, bankaları ile irtibata geçerek bu işlemi yaptırmaları ve gerekli onayı vermeleri gerektiği söylendi.

31 Aralık Son Onay Tarihi

Banka ve kredi kartı kullanıcıları için internetten alışveriş yapmaya devam edebilmeleri için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen son onay tarihi 31 Aralık 2017. Türkiye’de 2016 yılında banka kartları ve kredi kartları ile yapılan toplam alışveriş tutarı 587 milyar lira olurken, bu tutar kartla yapılan toplam ödemelerin yüzde 11.6’lık bölümünü oluşturdu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.