Ana SayfaEkonomiBaşbakan Hükümetin Parolasını Açıkladı!

Başbakan Hükümetin Parolasını Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Binali Yıldırım hükümetin mali disiplinden ödün vermeden ekonomik olarak daha hızlı büyüme ve daha hızlı istihdam sağlamak parolası ile harekete geçtiğini söyledi.

Binali Yıldırım, bir açıklama yaparak Türkiye ekonomisinden kaydedilen büyümeden bahsetti. Yıldırım açıklamasında daha çok üretim yapan, daha hızlı büyüme kaydeden, daha fazla istihdam sağlayan bir ekonomi hedefi ile Türkiye’nin müreffeh bir ülke olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Mali Disiplin Korundu!

Ekonomik büyümenin en büyük etkilerinden olan mali disiplinin korunduğu konusuna değinen Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’de daha fazla üretim yapılarak, daha fazla istihdam sağlanarak, daha hızlı bir büyümenin sağlanacağını, 2017 yılında olduğu gibi önümüzdeki 2018 yılında da bu yılın büyümesini kalıcı hale getirecek istikrarlı büyümenin süreceğini, şu ana kadar ertelenmiş olan yatırım kararlarını bu yılın kalan bölümünde ya da 2018 yılında hayata geçmesini beklediklerini, Türkiye’nin cari açığının yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen kontrol altında tutulabilir bir düzeyde olduğunu, bunun sebebinin de ihracatta sergilenen güçlü performans olduğunu söyledi.

Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelere de değinen Binali Yıldırım, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkede yaşanan olaylardan sonra ekonomik açıdan güçlüklerle karşılaşıldığını, hükümet tarafından alınan önlemler sonucunda bu güçlüklerin bertaraf edildiğini de sözlerine ekledi.

KGF’nin Bilançosu 201 Milyar Lira

Başbakan, KGF olarak bilinen Kredi Garanti Fonu hakkında da konuşarak bu fon sayesinde ekonomik olarak zor durumda olan firmalara destek sağlandığını, KOBİ’lerin finansman erişiminin KGF ile  kolay hale getirildiğini, 21 Ağustos 2017 tarihindeki verilere göre Kredi Garanti Fonu kapsamında bankalar tarafından toplam sağlanan kredinin 322 bin adet ve 201 milyar liraya ulaştığını da belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.