Ana SayfaGündemMemur – Sen Toplu Sözleşmede Elde Edilen Zamları Açıkladı!

Memur – Sen Toplu Sözleşmede Elde Edilen Zamları Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Memur – Sen tarafından toplu sözleşmede kamu çalışanlarının ve kamudan emekli olanların kazançlarını duyurdu. Buna göre kamu personeli olarak emekli olacak kişiler 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) belirtildiği şekliyle hak edecekleri tazminat tutarları yükseldi.

İnternet Sitesinden Duyurdu

Memur – Sen internet sitesinden yaptığı açıklamada kamu çalışanları ve kamu emeklilerinin toplu sözleşmeden elde ettiği kazançlar duyuruldu. İnternet sitesinden yapılan duyuruda önümüzdeki 2 yıl için belirlenen artışın yüzde 17.54 olduğu, bu artışla birlikte ek zamların da olabileceği, emekli olacak kamu çalışanlarına ödenecek olan tazminatların yeniden düzenlendiği açıklandı.

Kamu Çalışanlarının Yeni Tazminat Tutarları

375 sayılı KHK kapsamında yeniden düzenlenen kamu çalışanlarının yeni tazminat tutarlarına göre 2018 yılının ilk 6 ayında emekli olacaklara 1.448 lira ödenecek. 2018 yılının ikinci 6 ayında emekli olacaklar da 1.498 lira tazminat alacaklar. 2019 yılının ilk yarısında emekli olacak kamu çalışanları 1.559 lira tazminat alırken, ikinci yarısında emekli olacaklar 1.637 lira emeklilik tazminatı almaya hak kazanmış olacaklar.

Kamu Çalışanlarının Ek Ödeme Tutarları

2018 yılında 4C’ye tabi olarak çalışan kamu çalışanlarına yapılacak ek ödeme tutarı 256 lira olarak açıklandı. Düzenlemeden önce bu tutar 184 lira olarak ödeniyordur.

KİT olarak bilinen Kamu İktisadi Teşekkülleri bünyesinde görev yapan baş müdür, fabrika işletme müdür, kombina, müessese müdürü maaşlarında da 2018 yılının ocak ayından itibaren 202 lira zam olacak.

2018 yılının başından itibaren sivil savunma uzmanı olarak çalışan kamu personellerinin de maaşları zamlı olacak. Bu personellerin maaşlarına ve kamuda güvenlik ve koruma görevlisi olarak çalışanların maaşlarına 51 lira zam yapıldı.

Şef statüsünden kamu personellerinin maaşlarına da 101 lira ek zam getirildi.

Döner sermayeden pay alamayan tabiplerin de maaşlarına önümüzdeki yılın ilk ayından itibaren geçerli olmak üzere 121 lira zam yapıldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.