Ana SayfaGündemSBM Dolandırıcılara Karşı Uyardı!

SBM Dolandırıcılara Karşı Uyardı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sigorta Bilgi Merkezi, son zamanlarda sıkça görülmeye başlayan ve kendilerini sigorta şirketi çalışanı gibi gösterip vatandaşları dolandıran kişilere karşı uyardı.

Kısa adı SBM olan Sigorta Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamada son dönemlerde vatandaşlardan kendisini sigorta şirketi çalışanı gibi gösteren dolandırıcılar hakkında çok sayıda ihbar aldıkların ve bu konu ile ilgili dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Son Dönemlerde Dolandırıcılar Çoğaldı                                 

SBM açıklamasında son dönemlerde vatandaşlara ulaşarak kendilerini kamu görevlisi ya da sigorta şirketi çalışanı olarak gösteren dolandırıcıların çoğaldığını, bu dolandırıcıların kamuya mal olmuş kişilerin adını kullanarak telefon yoluyla insanlara ulaştıklarını ve dolandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu şekilde yapılan dolandırıcılıkla vatandaşlara önce kendilerine ait bilgilerin söylendiği, bu şekilde güven kazanmaya çalışıldığını, sonra da kişisel bilgilerin sorularak öğrenilmeye çalışıldığı, ara gerekçelerinin de araç kredisi kullandırma, sağlık sigortası, konut sigortası satışı, hediye çekilişinde ödül kazandıklarının söylenmesi ya da benzeri konularla ilgili olduğu, telefonla ulaşarak kendilerini arayan hiç kimseye itibar etmemek ve kredi kartı bilgisi, hesap numarası, kimlik bilgileri ve TC kimlik numarası gibi bilgilerin verilmemesi gerektiği de Sigorta Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamadaki uyarılar arasında yer aldı.

Savcılığa Başvurun!

SBM böyle bir telefon alan kişilerin konuşmayı derhal bitirmesi gerektiğini, telefonda banka hesaplarına herhangi bir gerekçeyle EFT, havale gibi işlemlerin yapılmasını isteyen kişilere cevap vermeden telefonun kapatılmasını, ancak eğer bir şekilde para transferi yapılmış ve mağdur olunmuş ise arayan kişinin telefon numarasının ve para transfer edilen hesap sahibinin bilgilerinin savcılığa bildirilmesini, telefon konuşmalarının gün ve saatinin, havale makbuzunun da unutulmayarak bu bilgilere eklenmesi gerektiğini de söyleyerek bu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulması gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.