Ana SayfaSigortaSiber Sigortalarda Prim Üretimi Artacak!

Siber Sigortalarda Prim Üretimi Artacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş dünyası için önem sıralamasında birinciliğini koruyan siber güvenlikte sigortalara ilgi gün geçtikçe artıyor. İşletmelere yıllık maliyeti hesaplandığında 400 milyar dolar gibi bir rakam ortaya çıkan siber saldırılara karşı yaptırılan sigortalara ilgi artmaya devam ediyor.

Sigorta Prim Üretimi Artıyor

KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Sinem Cantürk, Amerika’daki şirketlerin siber risk sigortası yaptırmak için yıllık 2.5 milyar dolar harcadığını, Avrupa’da ise yıllık harcanan tutarın 150 milyon dolar civarında olduğunu, siber suçların artış göstermesi ile orantılı olarak siber risk sigortasında da prim üretiminin giderek daha da büyüyeceğini, bu saldırıların artması ile birlikte işletmelerin rutin risklerini yönetmelerinin yanı sıra siber riskler için de önlem alma zorunluluklarının doğduğunu ve sigorta şirketleri ile çalışmaya başladıklarını söyledi.

Amerika’da Farkındalık Yüksek

Aynı zamanda KPMG’nin ortağı da olan Sinem Cantürk, şirketin siber sigortalarla ilgili yaptıkları araştırmaların sonuçları hakkında değerlendirmeler yaptı. Cantürk, dijitalleşen dünyanın yeni düşünce ve fikirler için pek çok fırsat doğurduğunu, bir yandan da riskleri de beraberinde getirdiğini, bu risklerden biri olan siber saldırıların şirketlere yıllık maliyetinin 400 milyar dolara yakın olduğunu, finansal kayıplara yol açan siber saldırıların risklerinin ortadan kaldırılması için Amerikalı şirketlerin yıllık 2.5 milyar dolar, Avrupalı şirketlerin de 150 milyon dolar harcadığını, siber sigorta alanında gerçekleşen prim üretiminin her geçen gün daha da büyüyerek artacağını, Amerika’nın farkındalık olarak bu konuda biraz daha ilerde olduğunu, Avrupa ülkelerinin de ne yapacağını bilemez halde olduğunu, farkındalığı yüksek diğer ülkelerin Çin, Rusya ve İsrail olduğunu da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.