Ana SayfaGündemJP Morgan Türkiye ile İlgili Tahminlerini Açıkladı!

JP Morgan Türkiye ile İlgili Tahminlerini Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

JP Morgan, Türkiye hakkında yorum yaparak cari açıkta iyileşme ihtimalinin görünmediğini söyleyerek, 12 ayı kapsayan cari işlemler açığının GSYH’nin yüzde 4’lük kısmını oluşturduğunu da belirtti.

Yapısal Reformlar Gerekli

JP Morgan fiyatlarda iyileşme gösteren rekabetçiliğin, düşük emtia ve petrol fiyatlarının etkisiyle Türkiye’nin son yıllarda dış dengelerinin önemli ölçüde iyileştiğini, cari işlemler açığının geçtiğimiz 7 yılda GSYH olarak bilinen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya oranlandığında yüzde 9’dan yüzde 4’e gerilediğini söyleyerek, daha fazla iyileşme kaydedilmesi için yapısal reformların gerekliliğine değindi.

Altın İthalatının Etkisi

Geçtiğimiz 7 yılda iyileşme gösteren cari işlemlerdeki açığın büyük kısmının son 3 yılda olduğunu, son 1 yılda açıkta yeniden genişleme görüldüğünü de bildiren JP Morgan, bu artışa altın ithalatında görülen artış sebebiyle gerçekleştiğini de söyledi.

Aynı zamanda son 1 yıldaki cari işlem açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 4’ünü oluşturduğunu, ancak bu düzeyin altına düşmenin ve bunun kalıcı olmasının mümkün görünmediğini de belirten JP Morgan, brent petrolün varil fiyatını 2017 yılı için 51.9 dolar, 2018 yılı için 47 dolar olarak tahmin ettiğini bildirdi.

Türkiye Ekonomisi Tahminleri                                      

Banka, Türk ekonomisi ile ilgili yaptığı tahminleri de açıkladı. Türkiye’de ekonominin 2017 yılı genelinde yüzde 4.6 oranında, 2018 yılı genelinde de yüzde 3.1 oranında büyüme kaydedeceğini tahmin ettiklerini, ülkenin cari işlemlerdeki açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya oranının 2017 yılı için yüzde 4.3, 2018 yılın için de yüzde 4.1 olarak gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.

JP Morgan tarafından yayınlanan raporda Türkiye’nin yurtdışı finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda sorun yaşadığı ve şu an gerçekleşen ülkeye sermaye girişlerinin de kısa vadeli olduğu tahminlerine de yer verildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.