Ana SayfaGündemTürk Eximbank İhracatta Hedeflerini Büyüttü!

Türk Eximbank İhracatta Hedeflerini Büyüttü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım bir televizyon programına katılarak bankanın hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk Eximbank olarak bilinen Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ. Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ihracat açısından 2017 yılının iddialı bir yıl olduğunu, rakamların da bu yönde olduğunu, Türk Eximbank’ın da her ne kadar bir banka olsa da aslında dünyada bilinen şekliyle ihracat kredi destek kuruluşu olduğunu söyledi.

2017 Yılının Hedefi Yüzde 26

Adnan Yıldırım, 2016 yılı sonu itibariyle Türk Eximbank tarafından sağlanan sigorta desteği ve ihracat kredilerinin Türkiye’nin gerçekleştirdiği toplam ihracatın yüzde 23’lük kısmını oluşturduğunu, Eximbank’ın 2017 yılı için kendine yüzde 26 hedef belirlediğini, henüz ağustos ayının sonunda olmamıza rağmen yüzde 25’i yakaladıklarını, banka olarak her şekilde ihracatı desteklediklerini, ülke içinde sigorta destekleri ve ihracat kredileri sağladıklarını, yurtdışında da diğer ülkelerin kamu kurum ve kuruluşlarının projelerine destek sağladıklarını, alıcı kredileri verdiklerini, Türk Eximbank’ın ihracatçıları desteklemek anlamında vazgeçilmez bir kuruluş olduğunu söyledi.

Rakamlarla Türk Eximbank

Türk ihracatçılara verilen destekleri rakamlarla da açıklayan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ihracatçılara sağlanan finansmanın bu yılın ilk 8 ayında 2016 yılına göre yüzde 18 artış göstererek 21.7 milyar dolar dolardan 25.5 milyar dolara çıktığını, Türk Lirası olarak bakıldığında da bu oranın yüzde 39 olduğunu, bu finansmanın 16.1 milyar dolarlık kısmının nakit kredi şeklinde, 9.4 milyar dolarlık kısmının da alacak sigortası şeklinde sağlandığını, 2016 yılında Türk Eximbank tarafından sağlanan desteğin Türkiye ihracatındaki payının yüzde 23 olduğunu, 2017 yılındaki hedeflerinin yüzde 26 olduğunu ve şu an itibariyle yüzde 25’e yaklaştıklarını da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.