Ana SayfaGündemAvrupa Merkez Bankası Beklenen Verileri Açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası Beklenen Verileri Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa Merkez Bankası, 2017 yılı ile ilgili büyüme tahminlerini açıkladı. Banka’nın tahminlerine göre 2017 yılındaki büyüme yüzde 1.9’dan yüzde 2.2’ye yükselecek. Enflasyonla ilgili beklenti de yüzde 1.5 olacağı şeklinde açıklandı.

Büyüme Beklentisini Yükseltti                        

Kısa adı ECB olan Avrupa Merkez Bankası 2017 büyüme tahminini belirttiği açıklamasında oranın yüzde 1.9’dan yüzde 2.2’ye çıkacağını söyledi. ECB faiz kararlarını da açıkladı. Bankaların, Avrupa Merkez Bankası’nda bulunan mevduatları için ödenen faiz oranlarını gösteren mevduat oranını yüzde -0.40 olarak koruyan ECB, marjinal faizlerdeki oranı da yüzde 0.25’te bıraktı. Bu bilgiler piyasaların beklentisiyle de örtüşmüş oldu. Beklentiler, marjinal faiz oranlarının ve mevduat faiz oranlarının değişmeyeceği yönündeydi. Banka tarafından 2017 yılında kaydedilmesi tahmin edilen büyüme oranı da yüzde 1.9’dan yüzde 2.2’ye yükseltildi.

Varlık Alım Programında Değişiklik Yok

Avrupa Merkez Bankası’nın bankanın varlık alım programlarında indirim yapıp yapmayacağı da merakla beklenen gündem konuları arasındaydı. ECB, varlık alım programında değişiklik yapmayarak 60 milyar euroda bıraktı.

Draghi’den Basın Toplantısı

ECB Başkanı Mario Draghi, banka tarafından faiz kararlarının açıklanmasından sonra bir basın toplantısı düzenledi. Draghi toplantıda 2017 yılının sonuna kadar 60 milyar euro seviyesindeki parasal genişlemenin devam edeceğini, döviz kurlarını takip etmek gerektiğini, enflasyon rakamlarının belirlenen hedeflere doğru ilerleyeceğine inandıklarını, politika alanında alınan tedbirlerin henüz güçlü enflasyon dinamiklerine aktarılmadığını, çekirdek enflasyonun bir miktar yükseldiğini, ancak hala ciddi derecede teşvike ihtiyacı olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası 2018 yılıyla ilgili büyüme tahminin yüzde 1.3 oranından yüzde 1.2 oranına, 2019 yılıyla ilgili tahminini yüzde 1.6 oranından yüzde 1.5 oranına indirdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.