Ana SayfaGündemVakıf Katılım’dan 350 Milyon Liralık Sertifika İhracı!

Vakıf Katılım’dan 350 Milyon Liralık Sertifika İhracı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıf Katılım Bankası’nın iştiraklerinden olan Vakıf Varlık Kiralama tarafından Türkiye’de bugüne kadar görülen en yüksek kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Vakıf Varlık Kiralama AŞ. adlı şirketin, Vakıf Katılım’ın iştiraklerinden olduğu biliniyor. Şirket tarafından şu ana kadar Türkiye’de yurtiçi piyasalarda tamamlanmış olan en yüksek kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

Türkiye’de Bir İlk Gerçekleşti!

2016 yılının şubat ayında vakıfların kültüründe bulunan paylaşımcılığa kamunun güç vermesi ile katılım bankacılığına yeni bir boyut kazandırma amaçlı hizmete giren Vakıf Katılım, iştiraklerinden olan Vakıf Varlık Kiralama aracılığıyla üçüncü kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. İhracın tutarının 350 milyon lira olduğu açıklanırken, bu ihraç şu ana kadar Türkiye’de görüşen en yüksek kira sertifikası ihracı olarak kayıtlara geçti.

Vakıf Katılım’a 350 Milyon Liralık Kaynak

29 Ağustos 2017 tarihinde yapılan ihraçla Vakıf Katılım Bankası 350 milyon değerinde yeni kaynak sahibi oldu. Satışı aynı gün tamamlanan ihracın vadesi 94 gün olarak bildirildi. Bahsi geçen ihraç, kısa adı SPK olan Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 21 Nisan 2017 tarihinde alınan 2 milyar lira tutarında olan ihraç tavanı dahilinde nitelikli yatırımcılara tahsisli satış olarak gerçekleşti.

Genel Müdür’den Açıklama

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, ihraçla ilgili bir açıklama yaptı. Göktaş yaptığı açıklamada ihraç sürecini değerlendirerek, Vakıf Katılım olarak hızla şubeleştiklerini, KOBİ ve bireysel müşterilerinin ihtiyaçlarını karşıladıklarını, diğer yandan da fonlama kaynaklarının artırılması amaçlı çalışmalarının devam ettiğini, bu vizyon kapsamında 350 milyon lira değerindeki üçüncü kira sertifikası ihracının gerçekleştiğini, yurtiçi piyasalarda şu ana kadar gerçekleşen en yüksek tutarlı kira sertifikası olma unvanına sahip olan bu ihraç ile büyük bir başarıya da imza atmış olduklarını söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.