Ana SayfaGündemECB Varlık Alımlarına Sınırlandırma mı Getirecek?

ECB Varlık Alımlarına Sınırlandırma mı Getirecek?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dün gerçekleşen Avrupa Merkez Bankası toplantısında varlık alımlarının azaltılması amacıyla dört farklı seçenek ele alındı. Seçeneklerden biri varlık alımlarının 20 milyar euro ile sınırlandırılması olarak açıklandı.

Kısa adı ECB olan Avrupa Merkez Bankası tarafından dün yapılan toplantıda varlık alımlarının azaltılması konusu da masaya yatırıldı. Banka’nın para politikalarından sorumlu olan yetkilileri, bundan sonraki adımlarının tahvil alımlarının azaltılması ile ilgili olacağını konuşarak bu konuda anlaşmaya vardılar. ECB Yönetim Kurulu toplantısında sonra toplantı hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kaynakların verdiği bilgilere göre dün düzenlenen toplantıda varlık azaltılması için dört farklı seçeneği değerlendirdi.

Varlık Alımları Sınırlandırılacak

Varlık alımlarının aylık olarak 40 milyar euroya ya da 20 milyar euroya indirilmesi bu seçeneklerin başında geliyor. Ayrıca planlananlar arasında varlık alım sürelerinde değişiklik yapılması da var. Bundan böyle varlık alım süreleri 6 ile 9 ay kadar uzatılabilir.

Bilgi veren kaynaklar Avrupa Merkez Bankası tarafından atılacak adımın uzun görüşmeler sonunda karara bağlanacağını, daha önce de tanıklık edildiği üzere ECB içinde görüş ayrılıkları yaşanabildiğini ve Banka’nın bu konuyla ilgili görüş ayrılığı yaşamayacak şekilde adımlar atacağını söylediler.

Daha Önce Eleştirilmişti

Avrupa Merkez Bankası tarafından daha önce alınan bazı kararlar kendi yönetim kurulunun yanı sıra Euro Bölgesi ülkelerindeki bazı muhalif merkez bankaları tarafından da eleştirilmişti. ECB bu konu hakkında gelecek olan sorulara cevap vermeyeceğini açıkladı.

Dün yapılan toplantıda euroda görülen değer kazanımının endişe verici olduğu belirtilmiş ve aşırı gevşek olarak devam eden para politikasında değişiklik yapılmamıştı. Büyüklüğü 2 milyondan fazla olan varlık alım programı hakkında önümüzdeki ekim ayında bir karar alınacağı açıklanmıştı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.