Ana SayfaEkonomiDolar ve Petrol Doğal Afetler Nedeniyle Düştü, Yen Değer Kazandı

Dolar ve Petrol Doğal Afetler Nedeniyle Düştü, Yen Değer Kazandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kuzey Amerika ve Karayip bölgelerinde etkili olan doğal afetler, yatırımcıların gözünü korkuttu. Son iki yıl içerisinde en düşük seviyelerini gören dolar, Meksika para piyasasının da bu durumdan kötü etkilenmesine neden oldu. Down Jones Sanayi Endeksi’nin kayıplarını silmesinin hemen sonrasında yükselişe geçtiği görülürken, Standar & Poor’s 500 Endeksi ise yatay seyrine devam etti.

Son Yüzyılın En Şiddetli Depremi

Meksika, geçtiğimiz günlerde tarihi boyunca en büyük depremlerinden birini gördü ve haliyle bu durum yatırımcıların kendilerini korumaya almalarına neden oldu. Doların bu sebeplerden ötürü değer kaybı sürerken, Kuzey Kore’nin “Kuruluş Günü”ne özel füze denemesi yapabilme ihtimali nedeniyle sanayi metallerinde çok ciddi bir düşüş görüldü. Bakırın yüzde 3’ten fazla değer kaybettiği, nikelin ise Londra Metal Borsası üzerinde yüzde 5.6 seviyelerinde düşüş yaşadığı kaydedildi. Bununla birlikte altın ve petrolde ciddi düşüşlerin yaşandığı gözlerden kaçmadı.

Afetlerden Etkilenen Para Piyasaları Ne Durumda?

Dolar karşısında değer kazanmakta olan Euro, yüzde 0.1 değer kazandı ve 1.2035 seviyelerinde işlem gördü. Öte yandan Sterlin ise dolar karşısında yüzde 0.7 gibi önemli bir değere kazanarak, 1.3197 seviyelerinde işlem gördü. Yen dolar karşısında önemli gelişme kat eden para birimlerinde biri olarak karşımıza çıkarken, yüzde 0.5 yükseldi ve 107.87 seviyelerinde işlem gördü. Son olarak Meksika pesosu, afetlerin etkisiyle yüzde 0.1 oranında değer kaybetti ve 17.688 seviyelerinde işlem gördü.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.