Ana SayfaEkonomiBorsa ve Döviz Kaybettirdi, Altın Kazandırdı

Borsa ve Döviz Kaybettirdi, Altın Kazandırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul 100 endeksi, 4-9 Eylül tarihleri arasında yüzde 1,42’lik kayıpla haftayı 108.451,70 puanla kapattı. Yine aynı tarihler arasında BIST Mali Endeksi yüzde 3,50’lik düşüş yaşayarak, 134.270,22 puan seviyelerine, Hizmetler Endeksi ise yüzde 0,58’lik bir kayıp yaşayarak 71.539,12 puan civarlarına, Teknoloji Endeksi ise yüzde 0,85’lik kayıpla birlikte 114. 148,27 puana kadar düştü. Öte yandan aynı dönemde Bankacılık Endeksi yüzde 4,45’lik azalış yaşayarak haftayı 175.268,37 puanla, Sanayi Endeksi ise yüzde 1,60’lık kazanç sağlayarak 121.331,87 puan seviyelerine ulaştı.

Mish Dekorasyon En Çok Kazanç Sağlayan Hisse Olarak Kayıtlara Geçti

Borsa İstanbul’da yer alan hisseler arasında, en çok kazanç sağlayan hisse senedi olarak Mish Dekorasyon ön plana çıktı. Şirket hisselerinin yüzde 50 civarlarında bir değer kazanması, büyük ilgi uyandırdı. Öte yandan Mish Dekorasyon hisse senedini, yüzde 26’lık bir artış gösteren Denizli Cam ve yüzde 25,68’lik bir artış gösteren Yeşil Yatırım Holding en çok kazanan hisse senetleri olarak takip etti. Haftanın kapanış günü itibari ile en çok değer kaybeden hisse senedi Bimeks Bilgi İşlem oldu ve Bimeks Bilgi İşlem yüzde 27,27’lik bir kayıpla haftayı kapattı.

Altın Yükselişte

Kapalıçarşı’da işlem görmekte olan 24 ayar külçe altının bu hafta itibari ile yüzde 1,58’lik artış yaşadı ve 148,00 liraya yükseldi. Cumhuriyet altını ise yüzde 1,54’lük bir değer kazanarak, 990 liraya kadar yükseldi. Öte yandan dolar 1,59’luk, avro ise 0,24’lük bir azalış yaşadı. Öte yandan İngiliz sterlini yüzde 0,83’lük artış yaşadı ve İsviçre frangı ise yüzde 0,33’lük bir artış gösterdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.