Ana SayfaEkonomiBulgur İhracatı 40 Bin Tona Ulaştı

Bulgur İhracatı 40 Bin Tona Ulaştı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

World Food İstanbul adıyla düzenlenen 25. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı etkinliğine katılan Faysal Sun, DHA’nın İpek Bulgur markasıyla ilgili birçok sorusuna yanıt verdi. Mardin’de bulgur üretiminin son derece önemli olduğu dile getiren Sun, Türkiye’de yıllık olarak 1 milyon ton civarlarında bulgur üretildiğini ve bunun yüzde 25’nin Mardin’den sağlandığını aktardı. Öte yandan 250 bin ton bulgurunda ihraç edildiğini belirten Sun, İpek Bulgur markasının 40 bin tonluk ihracat ile Türkiye’de en çok bulgur ihraç eden firma olduğunun altını çizdi. İhraç edilen bulgurların büyük bir çoğunluğunun Irak, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan gibi ülkeler olduğunu belirten Sun, ihracatın yaklaşık 35 bin ton kadarının bu ülkelere gittiğini dile getirdi. Bununla birlikte Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine 3 bin ton ve Japonya’nın da bulunduğu diğer ülkelere ise 2 bin ton civarlarında bulgur üretiminin gerçekleştiğinin altını çizdi.

Mardin Bulguruna Coğrafi Tescil Hazırlığı

Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı olarak da bilinen Faysal Sun, Mardin’de bulgur üretimi için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirtirken, Mardin bulguruna coğrafi tescil almak için çabaladıklarını dile getirdi. Bu tescil sonrasında Mardin bulgurunun tat, su çekme oranı ve lezzeti gibi detaylarda, bölgede yetişen diğer bulgura göre Mardin bulgurunun ayrıcalıklı olması için çabaladıklarını söyledi. Faysal Sun, Bulgur Evleri gibi bir proje ile Türkiye’de yapılmakta olan 50 çeşit bulgur yemeğinin bu Bulgur Evleri ile misafirlere sunulacağının altını çizdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.