Ana SayfaGündemBDDK Başkanı’ndan Bankalar Hakkında Önemli Açıklamalar!

BDDK Başkanı’ndan Bankalar Hakkında Önemli Açıklamalar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, kullanılan Kredi Garanti Fonu kredilerinin yavaşladığını söyledi.

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Başkanı Mehmet Ali Akben, KGF olarak bilinen Kredi Garanti Fonu kapsamında kullandırılan kredilerin kullandırımında azalma olduğunu, kullandırılan kredilerden de ödemelerin başladığını, bunun da bankaların elinde para olmasını sağladığını, elindeki likidite artan bankaların da faizleri indirme yoluna gittiklerini söyledi.

Bankaların Durumu Kontrol Altında              

Mehmet Ali Akben, şu an itibariyle bankaların tüm sendikasyon kredilerini yenileyebildiğini, KGF ve KOSGEB kapsamında kullandırılan kredilerden dolayı bankaların zora girmediğini, sermaye yeterliliklerinin ve likiditelerinin kontrol altında olduğunu, herhangi bir sorunun olmadığını,  dönemsel olarak açıklanan raporlarda belirtilen karlılık, likidite ve sermaye yeterlilik rakamlarının da gayet iyi durumda olduğunu söyledi.

Sorunlu Kredilerin Oranı Yüzde 3.1

Bankaların kullandırdığı tüm krediler arasında sorunlu olan kredilerin oranının yüzde 3.1 olduğunu, bu oranın makul bir oran olduğunu, bireysel ve kurumsal krediler bazında bu rakamın ortalama bir rakam olduğunu, tek tek incelendiğinde ise KOBİ kredilerinde sorunlu olanların yüzde 4.7, bireysel kredilerde sorunlu olanların yüzde 3.8, konut kredilerinde sorunlu olanların ise yüzde 0.5 oranında kaydedildiğini, şu an itibariyle Türkiye’de zarar eden banka olmadığını, mevduat faizi ilişkisinin doğru yönetilmesi gerektiğini de söyleyen Akben, son zamanlarda KGF’den dolayı kredi taleplerinin oldukça yükseldiğini de belirtti.

Kamu Bankaları Alacaklarını Satabiliyor

BDDK Başkanı ayrıca kamu bankalarının tahsil edemedikleri alacaklarını satmaları ile ilgili bir engelin olmadığını, konuyla ilgili usul ve esasların belirlenmiş olduğunu, bu alacakların satılması durumunda elde edilecek gelirin sermaye için önemli bir kaynak oluşturacağını da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.