Ana SayfaGündemKredi Faiz Oranlarının Son 8 Aydaki Yükselişi!

Kredi Faiz Oranlarının Son 8 Aydaki Yükselişi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi faizleri geçtiğimiz 8 aylık dönemde 150 ile 300 baz puan arasında artış gösterdi. Faizler, bireysel kredilerde 240 baz puan, konut kredilerinde 150 baz puan, taşıt kredilerinde 300 baz puan ve ticari kredilerde de 275 baz puan arttı.

Ticari Kredi Faizlerinde 275 Baz Puan Artış

Kısa adı TCMB olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan alınan verilere göre 2016 yılının sonunda yüzde 14.53 seviyesinde bulunan ticari kredilerin ortalama faiz oranı 2017 yılının ocak ayında yüzde 13.25’e gerilemiş olsa da ocak ayından bu yana tırmanışa geçti. Ticari kredi faiz oranı 2017 temmuz ayının ortalarında yüzde 17’ye ulaştı. Ağustos ayında da yüzde 15.7 civarına gerileme gösterdi. Son 2 haftalık periyotta 2009 yılının mart ayından bu yana ulaştığı en yüksek seviyesini gören ticari kredi faiz oranları 17.29’a yükseldi. Bankalar tarafından ticari kredilere uygulanan faiz oranlarında geçtiğimiz 8 aylık dönemde 275 baz puan artış yaşanmış oldu.

Taşıt Kredisi Faizlerinde 300 Baz Puan Artış

Aynı dönemde konut kredilerine uygulanan faiz oranları yüzde 11.4’den yüzde 12.09’a çıktı. Yüzde 13.3 olan taşıt kredisi faiz oranları yüzde 16.3 seviyesine yükseldi. İhtiyaç kredileri faiz oranlarında aynı dönemdeki artış da yüzde 16.1’den yüzde 18.3’e yükselmesi şeklinde gerçekleşti. Böylece son 8 aylık dönemde konut kredisi faiz oranlarında 150 baz puan artış, ihtiyaç kredileri faiz oranlarında 240 baz puan artış ve taşıt kredileri faiz oranlarında da 300 baz puan artış kaydedilmiş oldu.

Mevduat Faizlerinde de Artış

2016 yılının sonunda elde edilen verilere göre yüzde 8.52 oranı düzeyinde olan 1 ay vadeli Türk Lirası mevduat faizlerinin oranının da 1 Eylül 2017 itibariyle 10.82 olduğu açıklandı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.