Ana SayfaGündemGözler Merkez Bankası’nın Toplantısına Çevrildi! Ekonomistler Ne Diyor?

Gözler Merkez Bankası’nın Toplantısına Çevrildi! Ekonomistler Ne Diyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yarın yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK)  toplantısı merakla beklenirken, ekonomi analistleri TCMB’nin faizlerde değişiklik yapmayacağını düşünüyor.

2 Yıl Sonraki Enflasyon Beklentileri Önemli

Ziraat Bankası ekonomisti Tamer Yılmaz, yarın TCMB’nin yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısı ile ilgili olarak toplantıdan faiz oranlarının sabit tutulması yönünde karar çıkmasını beklediklerini, ancak Merkez Bankası’nın uyguladığı sıkı para politikasının da sürmesini tahmin ettiklerini söyledi. Yılmaz, 1 yıl ve 2 yıl sonraki enflasyon beklentilerinin önemine dikkat çekti.

Faizlerin Sabit Tutulması Yüksek Olasılık

Ekonomist Haluk Bürümcekçi de PPK toplantısı ile ilgili yaptığı tahminlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan bir önceki toplantıda faiz oranlarında değişikliğe gidilmediğini anımsatarak, enflasyon oranındaki yıllık yükselmenin temmuz ayında yüzde 9.8 oranına doğru yavaşlamasına rağmen, bu zamana kadar ortalama fonlama maliyetinde de değişiklik yapılmadığını, ağustos ayındaki enflasyon verilerinden sonra TCMB’nin duruşunda bir değişiklik beklemediğini, faiz oranlarını sabit tutmasının yüksek olasılık olduğunu söyledi.

TCMB Büyük Kredibilite Kazandı

QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı da toplantıya dair konuşarak, Merkez Bankası’nın son dönemlerde sergilediği para politikalarındaki sıkı duruşu ile piyasalarda büyük oranda kredibilite kazandığını, buna rağmen enflasyonun iyileşmeyip daha da kötüye gidiyor ve ekonomik faaliyetlerin gücünü koruyor olmasından dolayı TCMB’nin mevcut duruşunu sürdürme yolunu tercih edeceğini söyledi. Burak Kanlı, Merkez Bankası’nın yakın gelecekte likidite duruşunda ve politika faizlerinde bir değişikliğe gitmeyeceğini, 2017 yılı aralık ayında enflasyon düşüş göstermesi halinde ağırlıklı ortalama maliyeti kademeli bir şekilde düşürme yoluna gideceğini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.