Ana SayfaEkonomiİstanbulluya 1 Günlük Ücretsiz Ulaşım

İstanbulluya 1 Günlük Ücretsiz Ulaşım

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İETT‘den yapılan açıklamada 18 Eylül tarihinde okulların açılması nedeniyle toplu taşımanın belirli saatler arasında ücretsiz olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında, trafiğin rahatlatılması adına birtakım çalışmaların ve önlemlerinde olduğunu belirtilirken, ücretsiz ulaşım imkanının sağlanması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararın etkili olduğunun altı çizildi.

Her Türlü Toplu Taşıma Aracı Ücretsiz

Yapılan açıklamada, 18 Eylül tarihi itibari ile çok sayıda öğrencinin eğitim hayatına başlamasından ötürü, 06.00 ve 13.00 tarihleri arasında, halk otobüsleri, metrobüs, tünel, vapur, metro ve benzeri toplu taşıma araçlarının öğrencilere ücretsiz olarak hizmet vereceği aktarıldı. Pazartesi günü uygulamaya konulacak olan bu karar, haliyle İstanbullular ve öğrenciler için büyük bir sevinç uyandırdı. Özellikle evi ile okulu arasında çok mesafe olan öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu uygulamanın, insanların toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri nedeniyle trafiğinde rahatlaması konusunda etkili olması bekleniyor.

16 Eylül ile Birlikte Kış Tarifesi Uygulaması

İETT’den yapılan açıklamanın devamında, 16 Eylül Cumartesi günü de dahil olmak üzere kış tarifesi uygulamasına geçileceği aktarıldı. Yaz dönemlerinde periyodik olarak bakımları yapılan toplu taşıma araçlarının, kış tarifesine göre hizmet vereceği belirtildi. Öte yandan eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle kış tarifesine geçilmesiyle birlikte araç sayısını da arttıracak olan İETT, 318 araçla 3 bin 833 sefer kadar bir genişlemeye gidecek. Yaz aylarında azalan araç sayısının yoğunluğa sebep olmasından ötürü, kış aylarında toplu taşımada ki yoğunluğun büyük ölçüde azalması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.