Ana SayfaEkonomiKredi Kartı Olanlara BKM'den Uyarı!

Kredi Kartı Olanlara BKM’den Uyarı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Özellikle sosyal medya üzerinden duyurulan bu kampanyalarda, bilindik markalar üzerinden sahte indirim kuponları veya hediye çekleri gibi çeşitli sahte kampanyaların olduğunu belirten BKM, kredi kartı kullanıcıları böyle durumlarda kredi kartı bilgilerini vermemeleri gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Ünlü Markaların İnternet Sitelerini Kopyalıyorlar

Dolandırıcıların kredi kartı kullanıcılarını tuzağa düşürebilmek adına ünlü birçok markanın internet sitesini birebir olarak kopyaladığını belirten BKM, dolandırıcıların indirim kodu ya da hediye çeki adı altında linkleri, kredi kartı kullanıcılarının mesaj kutularına gönderdiğini ve bu sayede birçok kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçirdiklerini belirtti. Gönderilen linklerde güvenilir markaların siteleri, gerçeği ile birebir aynı olduğu için birçok kullanıcı bu konuda tuzağa düşüyor ve bu nedenle kişisel bilgilerini veya kredi kartı bilgilerini dolandırıcılara kaptırıyor.

Alınabilecek Önlemler Neler?

BKM, bu konuda kredi kartı kullanıcılarının çok dikkatli olmaları gerektiğini ve böyle durumlarda, kredi kartı kullanıcılarının telefonlarına SMS ile gelen şifrelerin, kim olursa olsun başka kişilere verilmemesi gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan verilen linklerde, internet adreslerine ve sitenin kendisine çok dikkat edilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan BKM, herhangi bir banka logosu veya kurum adı kullanılsa dahi, kredi kartı bilgilerinin başka kişilere verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bu gibi dolandırıcılık durumlarına karşı alınacak önlemlerin her zaman için etkili olduğunu savunan BKM, kredi kartı kullanıcılarının bu gibi durumlar nedeniyle büyük zararlara uğrayabileceğini belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.