Ana SayfaGündemOSD Rakamları Açıkladı! 8 Ayda 750 Bin Otomobil Üretildi!

OSD Rakamları Açıkladı! 8 Ayda 750 Bin Otomobil Üretildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv Sanayii Derneği tarafından açıklanan verilere göre 2017 yılının ilk 8 ayında 750 bin otomobil üretildi.

Kısa adı OSD olan Otomotiv Sanayii Derneği yaptığı açıklamada bu yılın ilk 8 ayında toplam olarak 750 bin otomobil üretildiğini bildirdi. OSD’den yapılan açıklamada 2017 yılının ocak ve ağustos ayları arasında, 2016 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında otomotiv üretiminde yüzde 19 artış olduğu ve 1 milyon 90 bine ulaştığı bildirildi.

Son 10 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı     

OSD, bu rakamlara traktör üretiminin de eklendiği takdirde sayının 1 milyon 123 bin 419 olduğunu, otomotiv sanayisinde gerçekleşen toplam üretimin ocak ve ağustos ayları arasında en yüksek düzeye ulaştığını açıkladı. 2017 yılının ilk 8 ayında yüzde 33 oranında artış gösteren ve 750 bin olarak kaydedilen otomobil üretimi 2007 ile 2017 yıllar arasında yakaladığı en yüksek seviyeyi gördü.

Ticari araç üretimi yüzde 4 oranında azalarak 340 bin adet olarak gerçekleşti. Otomotiv sektöründe hafif ticari araç üretimi yüzde 4 azaldı. Ağır ticari araç üretimi ise yüzde 6 oranında arttı. Ağır ticari araçların üretimi 2015 yılının ilk 8 aylık dönemine göre yüzde 38 oranında azaldı.

2017 yılının ocak – ağustos ayları arasındaki dönemde kamyon üretimi yüzde 36 oranında, minibüs üretiminde yüzde 33 oranında, büyük kamyon üretiminde yüzde 6 oranında, otobüs üretiminde yüzde 5 oranında, traktör üretiminde yüzde 5 oranında, midibüs üretiminde yüzde 13 oranında ve kamyonet üretiminde de yüzde 7 oranında azalma gözlemlendi.

Otomobil İhracatında Artış Sağlandı

Yılın aynı dönemindeki rakamlar 2016 yılının aynı dönemiyle kıyaslandığında otomotiv ihracatının yüzde 26 oranında, otomobil ihracatının yüzde 42 oranında arttığı görüldü. sektörde toplam ihraç edilen araç sayısı 890 bin, ihraç edilen otomobil sayısı da 625 bin olarak gerçekleşti.

İthal Otomobil Satışlarında Azalma Görüldü

2017 yılının ocak – ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre ithal otomobil satışları yüzde 11 oranında azalırken, yerli otomobil satışlarında yüzde 20 oranında artış sağlandı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.