Ana SayfaGündemBakan Açıkladı! Salı Günü Bütün Ödemeler Yapılacak!

Bakan Açıkladı! Salı Günü Bütün Ödemeler Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fındık üreticisinin elindeki bütün ürünün Toprak Mahsulleri tarafından alınacağını açıkladı.

40 Milyon Liralık Alım Yaptık

Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamada, fındık üreticisinden panik yapmamalarını rica ettiğini, bütün ürünlerin devlet tarafından alınacağını, ürünlerin parasının da bir hafta içinde ödeneceğini, şimdiye kadar 40 milyon liralık fındık alımı gerçekleştirdiklerini, salı günü bütün ödemelerin yapılacağını, fırsatçılara meydan vermeyeceklerini, üreticiye gönül vermiş bir hükümetin bakanları olduklarını söyledi.

Kimse Bundan Söz Etmiyor

Fakıbaba, bazı bakanlar ile beraber Giresun’da katıldıkları bir açılışta fındık fiyatlarını açıkladıklarını hatırlatarak, bu fiyat açıklamasını yapmadan önce bölgedeki ilgili Sivil Toplum Kuruluşları, bölgenin milletvekilleri, üreticiler ve sanayicilerle çeşitli görüşmeler yaptıklarını, hükümetin alan bazında yaptığı desteklemeler ile fındığa gram başına 1.5 lira ile 2 lira arasında fiyat verdiğini, bunun çok önemli olduğunu, ancak kimsenin bundan bahsetmediğini belirtti.

Fırsatçılara Meydan Vermeyeceğiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fırsatçılara kesinlikle meydan vermeyeceklerini, üreticinin rahat olması gerektiğini, ellerindeki bütün ürünün Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınacağını, oranların artırıldığını, çürükteki oranın yüzde 3’ten 5’e yükseltildiğini, çatlaktaki oranında 2’den 5’e yükseltildiğini, böylelikle kalitenin de artmış olduğunu, örneğin Giresun’da fındık fiyatlarının 10.5 lira olarak açıklanmış olmasına rağmen yüksek kalitede olduğundan dolayı 10.82 liradan aldıklarını da sözlerine ekledi.

İnsanların Enerjisi Bu Ülkeye Lazım

Fındık fiyatları ile ilgili fındık üreticisinin yürüyüş yapacağı ile ilgili de konuşan Fakıbaba, insanların enerjisinin ülkeye lazım olduğunu, doğru yerlerde kullanmak gerektiğini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.