Ana SayfaEkonomiTHY’den Tarihi Doluluk Oranı

THY’den Tarihi Doluluk Oranı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ağustos ayı itibari ile yüzde 84,3’lük yolcu doluluk oranına sahip olan THY, tarihinin en yüksek doluluk oranı ile kendi rekorunu kırdı.

Dünya üzerinde farklı farklı noktalara seferi en çok olan havayolu olarak bilinen THY, geçtiğimiz günlerde Ağustos ayına dair doluluk oranlarını açıkladı. Açıklanan verilerde yolcu doluluk oranında ciddi bir artış gözlemlenirken, Ağustos ayı itibari ile yüzde 84,3’lük bir doluluk oranına sahip olan THY, tarihinde bir ilke imza attı. Açıklamanın devamında ise yolcu sayısı ve doluluk oranının detayları net olarak kamuoyuna duyuruldu.

Geçtiğimiz Yıl Yüzde 78,6’ydı

Geçen yıl aynı dönem göz önünde bulundurulduğu zaman, 5,7 puanlık bir artış gözlemlenirken, bu oran yüzde 78,’dan yüzde 84,3’e çıktı. Veriler neticesinde dış hatlarda da önemli bir artışın olduğu görüldü. Geçen yıla göre dış hatlara 6,3 puan eklenerek, yeni yılda dış hatların doluluk oranı yüzde 84,1’e çıktı. 2015 Ağustos ayına bakıldığı zaman ise doluluk oranının yüzde 83,3 olduğu görülürken, 2016 yılı Ağustos ayında ise bu rakam yüzde 78,6’ya düşmüştü. Öte yandan geçtiğimiz yıla göre THY, kapasite konusunda da yüzde 2,6’lık bir artışa gitti. Bu artışla birlikte taşınan yolcu sayısı 7,4 milyon olarak kayıtlara geçti.

Yılın ilk Aylık Periyodunda Talep Artışı Meydana Geldi

Açıklanan veriler neticesinde yılın ilk 8 ayında ciddi anlamda bir talep artışı meydana geldiği belirtildi. Ocak ve Ağustos ayları arasında, geçtiğimiz yıla göre hem talepte hem de yolcu sayısında sırasıyla yüzde 5,5 ve yüzde 6,1’lik artışlar gözlemlendi. Öte yandan toplum yolcu doluluk oranı ise aynı dönem içerisinde geçen yıla göre yüzde 4,3 arttı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.