Ana SayfaEkonomiAlpullu Şeker Fabrikası Yeniden Faaliyete Geçti

Alpullu Şeker Fabrikası Yeniden Faaliyete Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çiftçilerin başka tarım ürünlerine yönelmesi nedeniyle üretimine ara vermek zorunda kalan Alpullu Şeker Fabrikası, ülkemizin şeker ihtiyacını karşılayan en önemli fabrikalardan biriydi. 2013 yılında üretim faaliyetlerine ara veren fabrika, geçtiğimiz günlerde faaliyete geçti. Açılış töreninde konuşma yapan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, bin 175 çiftçinin, 130 bin ton pancar üretimi gerçekleştirmesi sonucunda fabrikanın yeniden faaliyetlerine başladığını aktardı.

“12 Bin Tonluk Şeker Üretimi Olacak”

4 yıl aradan sonra fabrikanın tekrardan faaliyete geçmesi adına büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, fabrikanın açılması ve tekrardan faaliyete geçmesi konusunda çiftçilerin çok büyük payının olduğunu belirtti. Çiftçilerin üretim konusunda kapasitelerini artırabileceğini belirten Vali Çiftçi, bu sayede fabrikanın da daha güçlü bir şekilde faaliyet göstereceğinin altını çizdi. Fabrikanın hedeflenen üretim kapasitesiyle Türkiye ekonomisine 100 milyon liralık bir getirisinin olacağını belirten Çiftçi, 130 bin şeker pancarı ile 12 bin ton şekerin, 30 bin ton pusa ile de 6 bin ton melas üretileceğini belirti. Öte yandan fabrikanın tekrardan faaliyete geçmesinin bölge için son derece önemli olduğunun da altını çizdi.

CHP Vekil Tepki Gösterdi

Fabrikada müdür olarak görevli olan Abdullah Kalendaroğlu, fabrikanın açılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Kalendaroğlu açıklamasının devamında fabrikanın açılması konusunda AKP’li vekillere teşekkür ettiğini ifade etti ve bunun üzerine CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise bu duruma tepki göstererek, törenin devamını bulunduğu yerden değil de, yük kantarının oradan takip etti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.