Ana SayfaEkonomiKilosu 3 Bin Liradan Satılıyor

Kilosu 3 Bin Liradan Satılıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ağrı’da yayla ve köy gibi yerlerde arıcılar tarafından elde edilmekte olan arı sütü, kilosu 3 bin liradan satılıyor. Ayrıca arı sütünün birçok hastalığa deva olduğu söyleniyor.

Üretimi son derece zor ve zahmetli olan arı sütünün, fiyatının yüksek olmasından ötürü arı yetiştiricilerinin bu ürünü elde etmeye çalıştıkları ve bu nedenle ilginin hayli fazla olduğu, Manisa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut tarafından belirtildi. Fiyatının hayli yüksek olmasından ötürü 10 ila 15 miligram şeklinde satılan arı sütlerinin kilogram fiyatlarının ortalama olarak 1300 ila 1500 TL arasında satıldığını söyleyen Turgut, arı sütünün ilkbahar aylarında elde edildiğini dile getirdi.

“Diğer Hayvan Sütlerine Benzemiyor”

Ana arının ve larva beslenmesinde kullanılan bir besin olan arı sütü, normal şartlarda 6 ila 15 günlük işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgılamış oldukları bir besindir. Diğer hayvanların memelerinden salgılamış oldukları sütle herhangi bir alakasının olmadığını dile getiren Turgut, süt şeklinde görünüyor olması ve yavru beslenmesi için kullanılmasından ötürü arı sütü olarak isimlendirildiğini dile getirdi. Koloninin çoğaltılması işlemi sırasında ana arının, ana gözleri yapması ve bu gözlerden söz konusu arı sütünün alındığını ifade eden Turgut, ticari üretimlerde ana arının kolonilerden alındığını ve sonra ayrı bir ana gözü yaptırıldığını, besleyici kovanlara koyulduğunun ve arı sütünün ise oradan toplandığını ifade etti.

Hücrelerin Yenilenmesi Konusunda Çok Etkili

Arı sütünün toplanılması ve genel üretimi konusunda hijyenik bir tutum sergilenmesi gerektiğini ifade eden Turgut, arı sütünün faydaları bakımından oldukça zengin olduğunu belirtti. Bağışıklık sistemini düzenleyen arı sütünün, özellikle hücre yenilenmesi konusunda fazlasıyla etkili olduğunu belirten Turgut, arı sütünün son derece büyük bir şifa kaynağı olduğunu belirtti. Öte yandan arı sütünün kilosunun 3 bin liraya kadar ulaştığını belirten Turgut, üreticiden üreticiye ve üretim yerine göre bu fiyatların farklılık gösterdiğini dile getirdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.