Ana SayfaEkonomi550 Milyon TL’lik Havalimanı İçin İlk Adımlar Atılmaya Başlandı

550 Milyon TL’lik Havalimanı İçin İlk Adımlar Atılmaya Başlandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Rize-Artvin Havalimanı, deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ve bunun içinde deniz taşlarla doldurulacak. 766 hektarlık alanı kapsayacak olan bu projenin 266 hektarlık alanı ise deniz dolgusu şeklinde olacak. Bu dolgu işlemi için 88.5 milyon ton taş kullanılacak. Havalimanına yapılacak olan yol çalışmasından çıkan taşlar, dolgu işlemi için kullanılırken, 12 kamyon aralıksız olarak denize dolgu işlemi için çalışıyor. Öte yandan projenin sahasına yakın olan Hisarlı, Kanlımezra ve Kuzeyce köyleri sınırında açılacak olan taş ocaklarında da bölgeye ilave taş desteği yapılması bekleniyor.

Taş Ocakları İçin Yol Çalışması Yapılıyor

Denize dolgu yapılması işlemi için kullanılacak olan taş ocakları için, havalimanı sahası ile taş ocakları arasında yeni yol yapım çalışması başlayacak. Bu sayede yapılacak olan taş nakli çok daha kolay bir hale gelecek. Halihazırda bulunan köy yolu ise kullanılmayacak ve bu sayede köy yolu meşgul edilmeyecek, buna ek olarak ise nakil işlemi daha hızlı olacak. Öte yandan kamyonların Karadeniz Sahil Yolu güzergahını meşgul etmemeleri adına ise yeni önlemler alındı.

3 Bin Metre Uzunluğunda 45 Metrelik Uçak Pisti

Ülkemizde deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı Projesi, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik bir pist olacak. Söz konusu havalimanı tamamlandığında Türkiye’de ki 56. havalimanı olarak kayıtlara geçecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.