Ana SayfaEkonomiEmeklilere İkramiye Farkı

Emeklilere İkramiye Farkı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kamuda 30 yılın üstünde çalışıp emekli olan herkes, başvuru yaparak 30 yıl üzeri olan her tam hizmet yılı için ödeme alıyor. Yaklaşık olarak 408 bin memur emeklisi, bu ikramiye farkına başvurarak, emekli maaşlarına ek ödenek alabiliyor. Bununla birlikte kapsama dahil olan memur emeklisi vefat etmişse, bu hakka dul veya yetim maaşı alan mirasçıları başvurabiliyor. Söz konusu bu haber, emekliler tarafından büyük bir sevince neden olurken, başvuruların hızlı bir şekilde başladığını söyleyebilmek mümkün.

27 Ocak Son Başvuru Tarihi

30 yılın üzerinde kamuda hizmet veren emeklilerin, bu haklarından yararlanabilmeleri adına elbette ki son başvuru tarihi bulunuyor. Bu başvuru tarihinin geçmemesi ve bu başvuru tarihinde önce başvuruların yapılması, emeklilerin bu haklarından rahatlıkla yararlanmalarına neden oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılacak olan ikramiye başvurusu için son gün 27 Ocak 2018 gösterilirken, halen daha bazı emeklilerin bu ikramiye farkından haberdar olmaması, başvuruların yeterli düzeyde olmadığının en büyük göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Daha Önce Başvuru Yapıldıysa Ekstra Bir İşleme Gerek Yok

Eğer ikramiye farkından yararlanabilmek adına daha önce SGK’ya başvuru yapıldıysa, bu konuda emeklinin herhangi bir ikinci başvuru yapmasına gerek kalmıyor. Başvuru tarihi ile son başvuru tarihi arasında 3 aylık bir süre varken, SGK’dan edinilen bilgiye göre bu kapsama giren emeklilere en fazla 3 bin 407 lira 42 kuruşluk bir ödeme yapılacak. Emeklilik durumu ve sosyal güvenlik şartlarına göre bu ödenekte farklılık meydana gelmesi mümkün. Emeklilere ikramiye ödemesi için yaklaşık olarak 350 bin memurun başvuru yapması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.