Ana SayfaGündemFaizsiz Finans Yasa Tasarısı Geliyor!

Faizsiz Finans Yasa Tasarısı Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz bankaların kendi arasında faiz yarışına girdiklerini söyledi.

Osman Akyüz, Türkiye’deki bankaların kendi aralarında faiz yarışına girdiğini, mevduatlara yüzde 14 – 15 oranında faiz verildiğini, bu faiz artışlarının da katılım bankalarını zorladığını, faizlerin düşmesi durumunda katılım bankalarının da rekabete eşlik edebileceğini, faiz yarışının kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

15 Bine Yakın Kişi İstihdam Ediliyor

Kısa adı TKBB olan Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz bir açıklamada yaparak Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım’ın sektördeki boşluğu doldurduğunu, katılım bankalarının Türkiye’deki toplam şube sayısının 1000 civarında olduğunu, katılım bankalarında çalışan kişi sayısının da 14 bin 867 olduğunu, 7 Eylül 2017 tarihi itibariyle katılım bankalarındaki toplam fon tutarının 2016 yılının sonu ile karşılaştırıldığında yüzde 14 artış sağladığını ve 96 milyar 674 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Faizlerin Düşmesi Enflasyona Bağlı

2017 yılının sonunda katılım bankacılığı sektöründe yüzde 20’den fazla büyüme beklediklerini de söyleyen Osman Akyüz, bankaların faiz taahhüdünde bulunduğunu, bunun katılım bankalarını zora soktuğunu, kazandıkları parayı dağıtmak durumunda kaldıklarını, banka faizlerinin düşmesinin enflasyona bağlı olduğunu, ayrıca hükümetin aracılık maliyetlerini aşağı çekmesi gerektiğini de vurguladı.

TKBB Genel Sekreteri Akyüz, “Merkezi Danışma Kurulu” adında bir üst kurul oluşturulacağını, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Faizsiz Finans Kanun Tasarısı hazırladığını, bu tasarının TKBB, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Bankalar Birliği, Merkez Bankası ve Sermaye Piyasası Kurulu gibi çeşitli kurumların görüşüne açıldığını, bahsi geçen yasa tasarısının 2018 yılında TBMM’den onay almasını beklediklerini de açıkladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.