Ana SayfaEkonomiKatalonya Özerk Yönetiminin Mali Kaynaklarına El Konuldu

Katalonya Özerk Yönetiminin Mali Kaynaklarına El Konuldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tarihi boyunca ilk defa bir özerk yönetiminin bütçe kısmına müdahale eden İspanya, Katalonya Özerk Yönetimi’nin, sosyal hizmetler, memur maaşları, eğitim ve sağlık harcamaları gibi birçok konuda yapılacak olan ödemelerin İspanya maliyesi tarafından karşılanacağını duyurdu. Öte yandan Katalonya’nın başlatmış olduğu özerklik referandumlarıyla ilgili yasak getiren İspanya, yapılan referandumların ise yasadışı olduğunu belirterek, bu konuda 1 Euro bile harcanmaması gerektiğini belirti. Öte yandan Katalonya bu kararın iptal edilmesi adına ise Yüksek Mahkeme’ye başvurarak, referandumla ilgili harcama engelinin tekrardan ortadan kalkması adına çalışmalar yürütmeye başladı.

Barselona’da Bağımsızlık Adına Gösteriler Düzenleniyor

Geçtiğimiz günlerde söz konusu yasağın gelmesinin ardından, bağımsızlık yanlısı birçok kişi Barselona’da gösteri yaptı. Yapılan gösteride Katalonya’nın artık bağımsızlığını ilan etmesi gerektiğini belirten göstericiler, bununla birlikte İspanya’nın, Katalonya’nın bağımsızlığını alabilmesi adına yapmış olduğu propagandaların ve çalışmaların, yapılan operasyon ile sona ermesine de tepki gösterdiler. Referandumla ilgili olan bir milyondan fazla dokümana el koyulması ise yine bağımsızlık yanlıları tarafından protesto edildi. Madrid’in, bağımsızlık yanlısı Barselonalılara karşı uygulamış olduğu baskılar ve çeşitli zorluklar, söz konusu eylemin konuları arasında yer alan bir diğer önemli noktaydı.

“Yasadışı Referanduma 1 Euro Bile Harcanmayacak”

İspanya hükümeti, geçtiğimiz günlerde çıkarmış olduğu yasa tasarısında, Katalonya’nın özellikle referandum çalışmalarına ilişkin her türlü harcamasına engel olacaklarını ve bu konuda 1 Euro bile harcatmayacaklarını dile getirdi. Bu eylemlerin, propagandaların ve çalışmaların tamamen yasadışı olduğunu dile getiren İspanya hükümeti, Katalonya’nın bağımsızlık arayışı konusunda haddini aşmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.