Ana SayfaEkonomiUniCredit, CommerzBank Üzerinde Planlar Yapıyor

UniCredit, CommerzBank Üzerinde Planlar Yapıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İtalya’nın en önemli bankalarından biri olarak bilinen UniCredit, kendine Avrupa üzerinde potansiyel ortak arayışı işlemlerine devam ederken, iddialara göre bu konuda rotaya Almanya’nın dev bankası olan CommerzBank’a çevirdi. Yüzde 15 gibi önemli bir hissesi devlet bünyesinde olan CommerzBank’ın, orta vadede bu işleme sıcak baktığı bilgilerine yer verildi. UniCredit gibi önemli bir bankanın, geçtiğimiz yılda 891 milyar euro varlığa ulaştığı görülürken, 11.8 milyar euro seviyelerinde de zarar etmesi, haliyle birtakım önlemler almasına neden oldu. Bu doğrultuda 14 bin kişinin işine son veren UniCredit, bununla birlikte 900 şubesini de kapatmıştı. Bununla birlikte 1870 yılında kurulan Commerzbank ise finansal kriz nedeniyle Alman hükümetinden 18.2 milyar euro borç almış, almış olduğu bu borç sayesinde batmaktan son anda kurtulmuştu. Commerzbank, geçtiğimiz yıllarda ise 1.4 milyar euro kar elde etmiş, toplam varlığını ise 480 milyar euro olarak açıklamıştı.

İki Bankanın Toplam Varlıkları 1.4 Trilyon Euro

Alman devi olan Commerzbank’ta işler iyi gidiyor gibi gözüksede, durum pekte sanıldığı gibi değil. 2015 yılı finansal görünümünde gerileyen Commerzbank, 2020 yılında ise personel sayısı adna 9 bin civarında kesinti yapmaya hazırlanıyor. Öte yandan söz konusu Alman devi ile İtalyan devinin bir anlaşma yapması durumunda, varlık değerlerinin toplamı 1.5 trilyon gibi önemli bir rakama yaklaşıyor. Bununla birlikte Almanya hükümeti ise yüzde 15’lik hisse payını ise bu anlaşma sonucunda gözden çıkaracak gibi duruyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.