Ana SayfaEkonomiToplu Olarak İşçisini İşten Çıkarana Ceza Büyük!

Toplu Olarak İşçisini İşten Çıkarana Ceza Büyük!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son dönemlerde yapılan düzenlemeler neticesinde, çalışma hayatına ilişkin belli başlı adımların atılmasından sonra artık işçi sınıfın korunma altına alındığını söylemek mümkün. Bu düzenlemeler sonucunda ise işçiler belirli hakları ellerinde bulunduruyor ve işverenlerin tabiri caizse birer “oyuncağı” olmak yerine, hakları olan bir birey olarak iş hayatlarına devam ediyorlar. Bazı sektörlerde, toplu olarak işçilerini işten çıkaran işverenlerin olduğu görülüyor. Bu durumda işçi sınıfı büyük bir mağduriyet yaşarken, aynı zamanda bu işlemi izinsiz yapan işverenlerinde çok büyük cezalara çarptırıldığını söylemek mümkün oluyor. 4857 sayılı yasada, bu tür sorunlara karşın belirli özel bölümler bulunuyor ve bu özel bölümler doğrultusunda hareket etmek gerekiyor.

Sürecin İşleyişi

Yasalara göre işveren canı istediği zaman işçilerini toplu olarak bir anda işten çıkaramıyor. Eğer işveren toplu olarak işçi çıkarmak istiyorsa, 30 gün öncesinden sendika temsilcileri, Çalışma Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu ile irtibata geçmek durumunda. Bu bildirimde işçi çıkarımının sebepleri, sonuçları ve diğer birçok detayın da bulunması son derece önemli bir konu olarak işverenlerin karşısına çıkıyor.

Her İşçiye Farklı Tazminat

Eğer bir işletme ve işveren, yasalara göre toplu olarak işçi çıkarma işlemi yapmıyorsa, bu konuda belirli bir cezaya tabi tutuluyor. Uygun bir şekilde toplu işçi çıkarmayan işletme, yasalar gereği her işçi için ayrı ayrı tazminat ödemek zorunda kalıyor. Haliyle bu durum, çok büyük bir ceza ödemesi yapmak gerekiyor ve bu sebepten ötürü toplu işçi çıkarma işleminin cezasının ciddi anlamda fazla olduğunu söylemek doğru oluyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.