Ana SayfaGündem17 Milyon TL’ye 307 Milyon TL!

17 Milyon TL’ye 307 Milyon TL!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizin en önemli bankalarından biri olarak bilinen Yapı Kredi, bir süredir alacaklarıyla uğraşmaktaydı. Nedeni bilinmez ama Yapı Kredi, 307 Milyon TL’lik alacaklarından bir süre önce vazgeçti ve söz konusu bu alacaklarını Hayat Varlık Yönetim ve Emir Varlık Yönetim gibi iki önemli şirkete devretti. 307 Milyon TL’lik alacaklarını devreden Yapı Kredi, bu alacaklar karşısında ise sadece ve sadece 17 milyon TL’lik bir kazanç sağladı. Bu durumun nedeni bilinmezken, borçların bir anda bu kadar makul bir fiyata devredilmesi, ciddi anlamda büyük şaşkınlık yarattı.

KAP’a Bildirildi

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Yapı Kredi Yönetim Kurulunun, 22.09.2017 tarihi itibari ile 307.013.963,41 TL’lik gecikmiş alacaklarının, Hayat Varlık Yönetim A.Ş. ve Emir Varlık Yönetim A.Ş. firmalarına 17.650.000,00 TL’lik bedelle devredildiği belirtildi. Bu satış ile birlikte 307 milyon TL’lik alacaklarını beklemek yerine direkt olarak kasasına 17.650.000,00 TL koyan Yapı Kredi, bazı kesimler tarafından olumlu yönde eleştirilirken, bazı kesimler tarafından ise olumsuz bir şekilde eleştirildi. Yapı Kredi’nin 307 milyon TL alacakları karşısında, 17 milyon TL’ye razı olması, ülke genelinde ekonomistler ve bankacılar tarafından büyük şaşkınlık ile karşılandı.

Acil Nakit Sıkıntısı Mı Yaşanıyor?

Yapı Kredi’nin 307 TL’lik alacağını, 17 milyon TL karşısında Emir Varlık Yönetim ve Hayat Varlık Yönetim gibi iki önemli firmaya devretmesi, haliyle akıllarda; “Yapı Kredi acil nakit sıkıntısı mı yaşıyor?” sorusunun canlanmasına neden oldu. Bu satın alma işlemine ilişkin tüm detayların, ilerleyen günlerde ortaya çıkması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.