Ana SayfaEkonomiTürkiye’de Bir İlk! Altın Karşılığı Sanal Para!

Türkiye’de Bir İlk! Altın Karşılığı Sanal Para!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gazeteci Abdurrahman Dilipak’ın altın, gümüş gibi metalarla ilgili projesine pek çok kurumdan destek geldi.

Abdurrahman Dilipak tarafından hazırlanan altın, gümüş gibi metalara karşılık olarak sanal para üretimi yapılması ile ilgili projeye Borsa İstanbul, Altın Borsası, TÜBİTAK gibi kurumlardan destek geldiği ve proje ilke ilgilendikleri öğrenildi.

Altın Tahvili İhracı da Başlıyor

Altın gittikçe Türkiye’deki önemli yatırım araçlarında biri haline gelmeye başladı. Geçen hafta bir açıklama yapan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satışının 2 Ekim – 6 Ekim 2017 tarihlerinde başlayacağını, bu uygulama ile vatandaşın yastığının altında olan 2 bin 200 ton olduğu tahmin edilen 300 milyar değerindeki altının ülke ekonominse kazandırılması olduğunu söylemişti.

TÜBİTAK Projeye Sıcak Bakıyor

Türkiye ekonomisi açısından altının önemi artarken, bir yandan da altın ile ilgili projelerde gündeme gelmeye başladı. Gazeteci Abdurrahman Dilipak tarafından geliştirilen altın ve gümüş gibi değerli metalara karşılık sanal para üretilmesi konulu projeye TÜBİTAK, Borsa İstanbul, Altın Borsası ve İstanbul Altın Rafinerisi gibi kurumların destek verdiği söylendi. Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ’ın projeye sıcak baktığı ve proje ile ilgili İstanbul Altın Rafinerisi Başkanı Özcan Hallaç ile görüşme yapıldığı da öğrenilenler arasında yer alıyor.

Abdurrahman Dilipak’tan Açıklama Geldi

Abdurrahman Dilipak bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada projeyi Bitcoin’in konuşulmaya başladığı dönemde geliştirdiğini, şimdi de TÜBİTAK, Borsa İstanbul, Altın Borsası, İstanbul Altın Rafinerisi gibi kurumlara projeyi sunduğunu, detaylı bir şekilde görüşmeler yapıldığını, önümüzdeki birkaç hafta içinde de bu konudaki gereken temasları kurmak üzere Japonya’ya gideceklerini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.