Ana SayfaGündemDeğişiklik Açıklandı! Artık Ehliyetleri Nüfusu İdaresi Verecek!

Değişiklik Açıklandı! Artık Ehliyetleri Nüfusu İdaresi Verecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada bundan böyle pasaport ve ehliyetlerin nüfus idaresi tarafından verileceğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir otelde Müfettiş Kurulu tarafından tertiplenen 2017 Yılı İnceleme ve Araştırma Çalışmaları Programı’nda bir açıklama yaptı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada pasaportların ve ehliyetlerin artık nüfus idaresi tarafından verileceğini söyledi.

1 Milyon Adet Yeni Çipli Kimlik Kartı Verildi

Süleyman Soylu açıklamasında vatandaşların bürokratik işlemler sırasında zaman ve mekan tasarrufunun iyi yapılması gerektiğini, nüfus idaresi tarafından şu ana kadar 11 milyon 100 bin adet yeni çipli kimlik kartı verildiğini, 1.5 – 2 ay kadar işlemlerin hızlı ilerlemediğini, ancak şu anda kimlik kartlarının vatandaşın eline geçmesinin 7 gün sürdüğünü, bu süreyi 1 gün daha aşağı çekmek için çalıştıklarını,  hatta şehir merkezlerinde bu sürenin 5 güne ineceğini, vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Ehliyetler Nüfus İdaresi’nden Alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu artık pasaport ve ehliyet almak isteyen vatandaşlara da bu belgelerin nüfus idaresi tarafından verileceğini, böylece vatandaşların işlem hızının artacağını, zamandan da tasarruf edilmiş olacağını, ayrıca kamu idaresinin verimliliğindeki artışın da sağlanmış olacağını söyledi.

Süleyman Soylu, bu değişikliklerin yanı sıra bundan böyle trafik tescil işlemlerinin de noterlere verileceğini, bunun da 2018 yılının mart ayına yetişeceğini, böylece maliyet yükselmesinin de önüne geçilmiş olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı’nın yaptığı açıklamaya göre artık ehliyet ve pasaport almak isteyen vatandaşlar nüfus dairelerine başvuru yapacaklar. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.