Ana SayfaEkonomiKalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan Dolar Kuru Açıklaması!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan Dolar Kuru Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan; dolar kurunun istikrarını sürdürüp yılsonu itibari ile makul rakamlara ineceğini belirtti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, piyasalardaki hareketli kurlar ve ekonomik gelişmeler hakkında önemli tespitlerde bulundu. Yılsonu dolar kuru hakkında umutlu olduklarını belirtti.

Bakan Canlı Yayında Konuştu             

Bir televizyon kanalında canlı yayında konuşma yapan Bakan Lütfi Elvan, kalkınmanın devamı ve sürekliliği için yatırımlar ve üretimlerin yapılması gerektiğini belirtti. Büyümenin lokomotifi özel sektör olacağı için birçok tedbir ve yeni politikalar geliştirdiklerini ve bu politikalara Orta Vadeli Program’da büyük yer verdiklerini anlattı.

Canlı yayında son yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da yatırımcılara destek politikalarının devam edeceğini bildiren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, gençlerin yeni iş kurmaları için “Girişim Destekleme Merkezleri” açacaklarını belirtti. Girişim destekleme merkezleri vasıtası ile kamu yatırımlarının özel sektörün önünü açacak nitelikte yatırım yapılacağını belirtirtti. Büyümeyi destekleyen ve istihdamı geliştiren nitelikte politikaların gündemde olduğunu belirtti.

3.63 Kur Oranı Doğru Değil

Bakan Elvan, dolar kurundaki iniş çıkışlar hakkında piyasalarda yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Ekonomistlerin yılsonu tahmininin 3.63 olarak belirttiğini ve bugün itibari ile bu kurun geçildiği yönündeki eleştirileri ise doğru bulmadığını yılsonu ortalamasının 3.58 olacağının ve kurun istikrarını sürdürüp yılsonunda makul seviyede tamamlayacağını öngördüklerini sözlerine ekledi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yılsonu dolar – TL kurundaki öngörülen rakamların makul seviyelere inerek istikrarın sağlanacağını öngördüklerini belirterek piyasalardaki hareketliliğin önüne geçmeyi başardı. Şimdi gözler ekonomistlerin yılsonu için Bakan Elvan’ın değerlendirmelerine yapacağı yorumlara çevrildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.