Ana SayfaGündemReçel ve Turşuya Yüzde 20 Zam!

Reçel ve Turşuya Yüzde 20 Zam!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu yıl mevsimler nedenlerden dolayı meyve ve sebze üreticileri ciddi rekolte kaybı yaşadı. Kornişon yani turşuluk salatalıkta verim %50’ye yakın azaldı. Turşu kurmak için salatalığı bulmak oldukça zorlaştı. Reçel ürünlerinde ise başta vişne ve karadut olmak üzere aynı sorun baş gösterdi. Ekim ayından itibaren reçel ve turşularda %20 zam olacağı açıklandı.

100 yılı aşkın süredir Antalya’da yöresel reçelleri ile ünlü olan Yenigün Reçelleri firmasının yönetim kurulu başkanı Necmi Alpagot, bu yıl hem turşuluk ürünlerde hem de reçellik üründe ciddi rekolte sıkıntısının çekildiğini söyledi.

Salatalık Pahalı, Turşu da Pahalanacak!

Turşu kurmak için turşuluk salatalık yani kornişon tedarikinde zorlandıklarını anlatan Necmi Alpagot, bu yıl kornişon salatalık üretimde istenilen miktarda ürün elde edilemediğini bu nedenle de bu ürünün fiyatında yükselme olduğunu söyledi. Geçen yıl kornişon cinsi salatalığın fiyatının 50 kuruş olduğunu söyleyen Alpagot bu yıl aynı salatalığın kilosunun 1 lira olduğunu söyledi. Sandıklı, Afyonkarahisar, Denizli gibi bölgelerden alım yaptıklarını söyleyen Alpagot, bu yıl fiyatların %100’e yakın arttığını söyledi. Türkiye’de üretimi yapılan Bursa, Ödemiş ve Çubuk gibi diğer bölgelerde de aynı sorunun yaşandığını söyledi.

Ekim ayı içerisinde turşu ve reçel fiyatlarında artış olacağını söyleyen Alpagot, tüm meyve ve sebzelerde aynı sıkıntının çekildiğini söyledi.

Ambalaj malzemesinin artmadığını ancak girdi fiyatlarının arttığını söyleyen Alpagot, karadut reçelinin kilosunun 6 liradan 10 liraya çıkacağını kaydetti. Salatalık turşusunun ise kilosunun 2 liradan 2 buçuk liraya çıkacağını söyledi. Bu artışlarınsa tek nedeninin tarım ürünlerinin azlığından kaynaklandığını söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.