Ana SayfaGündemDöviz Alıp Satanlar Dikkat!

Döviz Alıp Satanlar Dikkat!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Dolarda son günlerde hızlı bir yükseliş kaydedildi. Döviz büfelerinde ise al-sat farkının oluşmasına sebep oldu. 10 kuruşa varan farklar oluştu. Bu farka alternatif olarak bankalardaki fiyatlara da göz atmakta büyük fayda var.

Kuzey Irak’taki karşı çıkılan fakat yapılan referandumun yarattığı risk ve FED’in Aralık ayında faiz arttıracağı beklentisi doların yükselmesine neden oldu. 11 Eylül tarihinde 3.38’e kadar düşen dolar, bu hafta içinde 3,60’a dayandı. Dolar vatandaşın tasarrufları hakkında önemli bir yere sahip olduğundan yastıkaltı hariç vatandaşın bankalarda tuttuğu döviz 69 milyar dolar tutarında.

Merkez Bankası’nın 22 Eylül tarihli verilerine göre Temmuz ayı ortasında hız kesen dolar alımı geçtiğimiz son bir ay içinde 2.9 milyar dolar arttı. Bu artış ise doların 3.40’lı seviyelerde olduğu bir ortamda yaşandı. Bu nedenle de dolarda ara ara görülen yükselişler satış için değerlendirilmekte. Ancak geçtiğimiz hafta döviz bürolarının alım ve satım sırasındaki al-sat tarifesi vatandaşı çileden çıkardı.

Makas Farkı Açılıyor!

Makas iyice açıldı. Döviz büfeleri önceleri 2-2,5 kuruşluk farklar koyarken geçen Pazartesi yükselişin de verdiği etkiyle dolar için alış 3.47 alış, 3,56 satış; 3,50 alış, 3.59 satış gibi geniş bantlı kar marjıyla işlem yaptı.

Döviz büfeleri al- sat farkını ticari taktik ve serbest piyasa hareketliliğine göre belirliyor. Ama bu kadar fark da vatandaşı şaşırttı. Ağustos ayında 3.55’ten aldıkları döviz nedeniyle zarar ettiler, makastaki açıklıkla da bu zararlarını finanse etmeye çalışıyorlar.

Döviz büfelerinde 8-10 kuruşa varan fark bankalarda daha düşük olabiliyor. Bu nedenle de döviz bozdururken veya alım yaparken sadece büfelere gidilmemeli, mutlaka bankalara da bakılmadı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.