Ana SayfaGündemAntep Fıstığı Altınla Yarışıyor!

Antep Fıstığı Altınla Yarışıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Altının gram fiyatının 140 lira olduğu bu günlerde Antep fıstığının boz iç cinsinin kilogramı altınla kapışıyor. Rekoltedeki düşüklük nedeniyle 120 liranın üzerinde satılan Antep fıstığı altın fiyatına ulaştı.

Yeşil altın olarak da tanımlanan Antep fıstığı, gıdadan ilaç sanayisine kadar çok geniş kullanım alanına sahip. Rekolte düşüklüğüyle son yıllarda fiyatını da oldukça arttırdı. Bölgede Antep fıstığının en iyisi olarak adlandırılan boz iç Antep fıstığının toptanda kilogramı 120 lirayı aştı. 22 ayar altının gram fiyatının 140 lira seviyelerinde olduğu şu günlerde Antep fıstığı altınla yarışır hale geldi.

Geçen Yıl da Düşüktü!

Geçen yıl beklentinin karşılanamaması üzerine bir de bu yıl ki rekoltenin düşük olması Antep fıstığının fiyatını uçurdu. Sezon öncesinde 150 bin ton olan beklentiyi 110 bin tonluk hasat karşılayamadı. Bu yıl da 50 bin ton civarında hasat bekleniyordu ancak ne yazık ki beklenen bu yıl da gerçekleşmedi. Hem geçen yılın hem de bu yılın üretim miktarında meydana gelen azalış fiyatlar üzerinde de etkili oldu ve Antep fıstığı fiyatları %80- %100 arasında arttı. Bu artış üreticinin işine gelirken, tüketici bu durumdan oldukça rahatsız.

Rokelte konusunda son 15 yılın en düşük seviyesi yaşanıyor. Bu sebeple de geçen sene kilosu 45-50 lira olan boz iç fıstık bu yıl 100-120 arasında satılıyor. Çerezlik fıstık ise geçen yıl 25-30 lira arasında satılırken şimdilerde 50-55 liradan üreticiye ulaşıyor.

Fiyatların bu seviyede devam etmesi bekleniyor. Yoğun tüketim talebinin bulunmaması halinde daha fazla fiyat artışına gidileceği öngörülmüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.