Ana SayfaGündemBDDK Kredilere Sınırlama Getirdi! Bankaların Kredilendirme Oranları Değişti!

BDDK Kredilere Sınırlama Getirdi! Bankaların Kredilendirme Oranları Değişti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK tarafından alınan yeni bir karar ile taşıt kredilerinin kredilendirme oranına sınırlama getirildi. Bundan böyle taşıt kredisi kullanacak olanlar, satın alacakları aracın fatura değerinin yüzde 70’inden fazla kredi çekemeyecekler.

Kredi Kullanımlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalar tarafından kullandırılan krediler ile ilgili yönetmelikte değişiklikler yaparak, yönetmelikteki değişiklikleri taslak olarak kendi resmi web sitesinde yayınladı.

90.000 Liraya Kadar olan Araçlarda Yüzde 70 Kredilendirme

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğe 31 Aralık 2013 tarihinde eklenen ve taşıt kredilerindeki sınırlandırmalar ile ilgili maddede değişiklik yapıldı. Değişiklik yapılan maddenin yeni haline göre bundan böyle tüketicilere bankalar tarafından kullandırılacak olan taşıt kredisi ve taşıt teminatlı kredilerde ya da gerçekleşecek olan finansal kiralama işlemlerinde kredilendirme tutarı, taşıtın fatura değeri 90.000 lira ve daha az olan taşıtlarda yüzde 70 oranından çok olamayacak. Fatura bedeli 90.000 liranın üzerinde olan taşıtlarda ise bu bedelin 90.000 liralık bölümü için yüzde 70; 90.000 lirayı aşan kısmı için de yüzde 50’si kadar kredi kullandırılabilecek. Maddede ikinci el taşıtları konu alan kredilerde taşıtın değerinin belirlenmesinde kasko değerinin esas alınacağı da bildirildi.

Değişiklikten Önce 50.000 Liraydı

Üzerinde değişiklik yapılan yönetmelik maddesinde kredilendirmede esas alınan ve “nihai tutar” olarak tabir edilen 90.000 lira, değişiklikten önce 50.000 lira olarak belirlenmişti.

BDDK ayrıca Finansal Kiralama Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları ile ilgili yönetmelik ile ilgili de değişiklikler yaparak, bu değişiklikleri içeren bir taslak yayınladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.