Ana SayfaBankacılıkEmekliler Konut Kredisi Çekebilir mi?

Emekliler Konut Kredisi Çekebilir mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emekliler Konut Kredisi Çekebilir Mi?

Konut kredisi bankalar tarafından sunulmakta olan hizmetlerden birisidir.  Bu kapsamda konut kredisi almak isteyen bireyler bankalara başvuru yapmaları gerekmektedir.  Konut kredisi bireylerin ihtiyacına yönelik hazırlanan kredi türlerinden birisidir.  Konut kredisi almanın bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlardan biri kredi çekmek isteyen müşterinin almak istediği konut fiyatının %20’sinin bankaya peşinat olarak göstermesidir.

Peşinat olarak para getiremeyen müşteriler için ise evin fiyatının %20’si değerinde başka bir ev ipotek ettirmektir. İpotek’e verilecek bu ev, kredi çeken kişinin kendine ait olma zorunluluğu yoktur. Aile, akraba, eş, dost olanların evleri de ipotek altına alınabilmektedir.

Bu iki koşulun bulunmadığı zamanlarda bankalar tarafından kredi çekmek isteyen kişiye ekspertiz atanır ve ekspertiz evin gelir gider durumuna bakarak kredi raporu hazırlamaktadır. Hazırlanan banka raporu kredi için yeterli ise konut kredisi alınabilmektedir.

Emekliler her türden krediye çekebilme imkanı bulunmaktadır.  Bu kapsam itibari ile emekli olan kişinin 80 yaşını geçmemiş olması gerekmektedir. Emekli olan kişi 76 yaşında ise eğer 4 yıllık yani 48 vadeli kredi çekme imkanı bankalar tarafından sağlanmaktadır.  Bu durumda konut kredileri için emeklilere bankalar tarafından yönlendirilmiş olan ekspertizler tarafından evde olan emekli maaş miktarına bakılmaktadır.  Emekli maaşının yüksek olan emekli için konut kredisi almak mümkün iken emekli maaşı düşük olan emeklilerin konut kredisi alma imkanı bulunmamaktadır.

Emeklilere Kredi Veren Bankalar

Emeklilere Faizsiz Kredi Sunan Bankalar

Albaraka Türk Katılım, Vakıfbank Katılım, Ziraat Katılım, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası. Bu bankalar emeklilere faizsiz kredi sunan bankalardır. Bu bankaların özelliği faiz sistemi ile çalışmamalarıdır. Alıp satılan mal ve hizmet üzerinden kar patı ile çalışmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.